sâmbătă, aprilie 27, 2024

Tatuaj – pro sau contra?

Tatuaj

Tatuajul a devenit un subiect tabu zilelor noastre, lucru ce a impins lumea sa se alieze in doua tabere, una pro si alta contra. Cei ce vor fi contra tatuajelor, de obicei judeca pe cei ce sunt pro si ii resping din orice cerc social. Dar mai este si cealalta tabara, unde admiratorii tatuajelor le privesc ca pe o arta splendida.

Aceste desene pe piele ii ajuta pe tineri, dar si pe cei mai inaintati in varsta, sa-si exprime latura artistica, dar si caracterul. Sunt o multime de modele de tatuaje dintre care puteti alege. Ba chiar mai mult decat atat, daca aveti o intamplare sau un moment important din viata pe care doriti sa-l pastrati pentru tot restul vietii pe piele, artistul tatuator va va ajuta sa redati aceste clipe printr-un tatuaj unic.

Istoria tatuajului

La fel ca si pircing-urile, tatuajele sunt cele mai vechi si mai raspandite metode de infrumusetare a corpului uman. Pacat este ca nu se poate stabili unde a inceput toata aceasta poveste frumoasa.

In Egipt a avut loc o descoperire foarte importanta pentru lumea tatuatorilor si a celor ce iubesc tatuajele: cercetatorii au descoperit o mumie ce dateaza din anul 2200 i.Hr. Si ghici ce? Ea avea intreg corpul acoperit cu mici desene decorative, stilizate, ce au semnificatii religioase.

Te-ai intrebat vreodata de unde provine cuvantul “tatuaj”? El este originar din limba tahitiana, ce inseamna “a desena”. Insa partea cea mai interesanta este derivarea din care provine: “Ta-touas”, unde “ta” inseamna a desena, iar “atua” inseamna zeu sau spirit.

Argumentele pro-tatuaj

Fiecare dintre noi isi doreste sa se exprime intr-un anumit fel, unii prin poezii, altii prin hainele pe care le poarta si asa mai departe. Exact la fel este si cu lumea tatuajelor. Cei ce poarta aceasta arta pe piele o aleg ca si un mod de exprimare, de diferentiere fata de lume. Nu toti inteleg aceasta arta, dar asta poate fi si un element care aduce mai multa frumusete acestor desene pe corp.

Si tu si eu avem modalitatile noastre de a trece peste o perioada grea din vietile noastre. Eu imi scriu gandurile pe o foaie si ii dau foc, tu poate petreci cat mai mult timp liber in natura. Altii aleg sa-si exprime suferinta printr-un tatuaj ce simbolizeaza ceva prin ce-au trecut. Unii oameni dupa ce le moare animalutul de companie, prefera sa-si tatuaje ori labuta, ori nasucul, ori portretul lor pentru a ii avea cu ei tot restul vietii.

Tatuajele sunt insa din antichitate o metoda de infrumusetare exact ca si machiajul. Insa diferenta este ca un tatuaj nu il vei putea da jos in fiecare seara. Ele sunt frumoase si la moda. Nu a existat vreun an in moda contemporana in care tatuajele sa nu fie un accesoriu care sa ajute la outfitul pe care persoanele si-l doresc. Aceste desene pe piele sunt la mare cautare, dar sfatul nostru este sa le alegeti doar pe cele care reusesc sa va reprezinte intr-o forma sau alta.

Tatuajele, in majoritatea lor, sunt facute pentru a fi placute de privit, pentru a bucura persoana ce-l poarta, dar si privirile celor ce il admira. Ceea ce imi place cel mai mult la un tatuaj este ca are mereu o semnificatie ascunsa sau mai putin ascunsa, devenind un “desen cat o mie de cuvinte”.

Argumentele contra-tatuaj

Ani la rand a fost destul de greu pentru persoanele tatuate sa isi gaseasca un job, deoarece acest mod de arta era asociat cu puscariasii sau oamenii de nimic si lenesi. In realitate insa nu este adevarat.

Totusi, in zilele noastre, inca mai circula aceasta teama. Dar cu anii ce trec va deveni o normalitate pentru toata lumea, iar aceasta bariera mincinoasa va fi daramata.

Un tatuaj poate insa sa fie periculos pentru sanatate. Trebuie sa ai mare grija cand iti alegi tattoo artistul. Axeaza-te pe persoane ce deja au un portofoliu vast, ce au urmat niste cursuri de igiena si ce iti vor da sfaturi pretioase de pregatire a organismului inainte de tatuaj, pentru a evita eventualele probleme si sfaturi de ingrijire in procesul de vindecare a zonei “afectate”. Este mai usor sa previi decat sa tratezi.

Nu toata lumea se pricepe la desen si mai ales nu toata lumea poate sa tatueze. De aceea, pretul unui astfel de desen imprimat pe pielea ta poate fi destul de scump. Pretul va varia in functie de zona, de marime si de complexitatea tatuajului. Dar daca chiar ti-l doresti, nu cred ca va fi un impediment pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *