marți, mai 21, 2024

Cum e la liceu

liceu

Intru în perioada tezelor, iar anul şcolar începe să se sufoce sub influenţa verii care ne pândeşte din ce în ce mai de aproape, spre bucuria mojorităţii elevilor (din care fac şi eu parte) care parcă nu se mai satură de vacanţe.

Anul ăsta şcolar, deşi încă nu s-a terminat, a fost destul de ok din punctul meu de vedere. Îmi amintesc că înainte de a intra în clasa a 9-a îmi faceam tot felul de scenarii apocaliptice despre cum o sa fie, mai ales că picasem ca din senin în liceul ăsta, care ştim cu toţii în ce scandal a fost implicat. Dacă mă întrebaţi pe mine, toate liceele de stat sunt cam la fel. Asta e concluzia mea în urma discutiilor cu foştii colegi sau cu alţi elevi de la alte şcoli.

Colegii şi colegele sunt de treabă, majoritatea profesorilor clasei mele la fel (dacă ştii să te comporţi), restul colectivului şcolii e în mare parte ok, notele le am putin mai bune ca în generală, deşi lucrez cam la fel de mult ca să le obţin, adică aproape deloc, pentru ca memorez şi recapitulez totul în clasă. Ce îmi place este ca numărul temelor este foarte mic, şi am timp acasă şi de altele.

Nu mă plâng. Prima impresie pe care mi-a făcut-o liceul este că am intrat într-o închisoare, dar acum mi se pare lejer.

Materiile de la filologie mi se potrivesc bine, pentru că sunt mai uşoare, sincer să fiu. Asta s-a văzut şi în diferenţa numărului imens de corijenţi de la real în comparaţie cu cel cu mult mai mic de la uman. Presimt că o să fie bătaie pe locurile acestui profil dupa ce o să se elibereze din cauza transferurilor.

No, cam astea sunt cîteva impresii pe care mi le-am făcut despre viaţa de liceu pe timpul clasei a 9-a. N-am de gând să mă mut, aşa că îmi voi petrece înca trei ani de zile aici. Ceea ce vreau să scot în evidenţă pentru cei sceptici, e ca liceul asta este unul normal, în care se face şcoala dacă se vrea.La sfârşitul şcolii voi face un articol detaliat despre liceul meu pentru cei ce vor trece într-a 9-a, fiindcă am aflat la rândul meu cum e să nu găseşti destule informaţii despre un anumit liceu în care ai intrat sau vrei să intrii. Poate o să ajute pe cineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *