sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ce este masajul terapeutic Chi Nei Tsang

masajul terapeutic Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang este un masaj terapeutic oriental mai putin cunoscut in Romania si in partea aceasta de Europa. Originea lui este in China si se bazeaza pe o veche filozofie asiatica ce nu o intalnim doar in China ci sin alte tari precum Japonia. Potrivit acestei filozofii spirituale, „chi” este o energie spirituala echivalenta luminii.

Acest tip de masaj are ca scop principal folosirea energiei „chi” pentru a vindeca organele interne, numite „nei tsang”. Cu alte cuvinte, cu ajutorul masajului Chi Nei Tsang, sunt echilibrate energiile organelor interne, lucrandu-se asupra abdonomenului, pentru ca aici sunt localizate majoritatea dintre acestea. In general, masajul Chi Nei Tsang se concentreaza in jurul buricului.
Prin tehnicile folosite intimpul unei sedinte de masaj Chi Nei Tsang circulatia sangelui dinspre si spre organe creste, ajutandu-le sa functioneze mai bine. In acelasi timp cel care este masat se simte mai relaxat, cu o stare pozitiva, mult mai echilibrat emotional. Respiratia devine si ea mai buna astfel ca somnul devine mai usor.
In traditia chineza se spuneca in jurul buricului se aduna foarte mult stres si incordare. Acestea sunt insa eliminate prin sedinte repetate de masaj Chi Nei Tsang. In acelasi timp, relaxarea din zona abdominala se va resimti la nivelul fetei si a capului astfel ca acest echilibru emotional dobandit se poate transmite si celorlalti.
Dincolo de lucrurile abstracte sau care pot fi intelese mai greu de un european, masarea abdomenului favorizeaza eliminarea elementelor toxice din organism, iar organele interne sunt ajutate sa functioneze mult mai bine. Pentru efecte sporite este insanevoie de realizarea mai multor sedinte de masaj, mai ales in cazul persoanelor inactive. Masajul Chi Nei Tsang aduce si beneficii imediate, care pot fi simtite foarte repede de cei care sunt masati. Eliminarea balonarii sau a problemelor digestive sunt doua dintre beneficiile pe care le putem aminti in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *