sâmbătă, iulie 27, 2024

Apa de izvor

Apa de izvor

Termenul de apă de izvor de pe eticheta apei îmbuteliate nu vă spune de unde vine apa, ci doar că apa nu a fost alterată în conținutul de minerale. Poate fi sau nu filtrate sau tratată altfel. Cum cantitatea de apa naturală de izvor ”este de două ori mai mare față de ultimii ani”, sensul acestor cuvinte de pe etichetă trebuie clar definit.

Apa de izvor este apa care vinde din formațiunile de adâncime din care apa țâșnește în mod normal la suprafața pământului. Trebuie adunată la izvor sau din găuri făcute la adâncimea la care se găsește izvorul. Ca să existe definiția de izvor, trebuie să existe o forță naturală care să aducă apa la gură de scurgere de la suprafața. Locul izvorului trebuie specificat pe etichetă oriarei ape de izvor îmbuteliate.

Dacă folosiți un răcitor pentru apa de izvor, va trebui să fiți sigur că acesta este curățat o data pe luna ca să distrugeți bacteriile.Treceți un amestec 50-50 de peroxide de hydrogen și bicarbonate de sodium prin rezervor și robinet, apoi scoateți reziduurile clătind răcitorul cu 20 de litri de apa de la robinet.

Pe de altă parte apa carbogazoasă este apa îmbuteliată care contine aceeași cantitate de dioxid de carbon pe care o are când curge la izvor.Poate fi o alternative sănătoasă a sifonului și a băuturilor alcoolice, dar dacă este asociată cu fructoză și alți îndulcitori poate să nu fie mai bună decât sifonul îndulcit. Înainte de a cumpără, citiți etichetă. Apa carbogazoasă, apa gazoasă și apa tonică nu sunt considerate apa îmbuteliată.Sunt tratate separate, pot conține zahăr și calorii și sunt considerate băuturi răcoritoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *