marți, martie 19, 2024

Internet sau TV?

Internet sau TV

În ultimii ani internetul a caştigat tot mai mult teren faţă de televiziune fapt dovedit, printre altele, de tot mai multe companii care aleg să-şi facă publicitate prin intermediul internetului. Probabil vă întrebaţi de ce, ei bine, internetul este un mediu în care avem acces dedicat la statisticile exacte cu impactul reclamei asupra obiectului de promovat.

În schimb, pe tv ne sunt arătate numere vagi care aproape ne induc în minte faptul că toată ţara a văzut respectiva reclamă când, pe internet putem vedea clar câţi oameni au fost redirecţionaţi către site-ul nostru şi câţi au vrut să facă o achiziţie de la firma noastră, de exemplu.

Un alt motiv pentru care posturile tv au început să fie mai vizionate de către publicul de vârsta a doua este şi faptul că pe internet ne putem alege singuri contentul pe care dorim să îl vizionăm.Consumatorii de tv, poate din lipsă de pretenţii sau din lejeritate preferă să vizioneze ceea ce i se pune pe tavă, cum s-ar spune.

Aşa cum orice e la modă azi e posibil ca mâine să nu mai fie ne putem aştepta ca şi televiziunea să decadă definitiv la un moment dat. Chiar dacă datează de o bună vreme impactul televiziunii asupra publicului a început să scadă considerabil poate din cauza faptului că pe tv, umorul de exemplu, este foarte diferit şi monoton faţă de cel de pe tv.

Pe internet oricine e liber să-şi exprime propria părere fie ea pozitivă sau negativă despre una sau mai multe persoane, lucruri, trend-uri. Pe internet poți oferi cursuri de chitară prin mai multe videoclipuri, în timp ce la tv este imposibil să faci asta. Pe tv însă există o anume cenzură, cum am spus mai sus chiar şi comedia este semnificativ mai slabă calitativ decât comedia liberă şi necenturată de pe internet.

Chiar şi unul dintre actualii buni comedianţi şi imitatori de pe tv ai României, Mihai Bendeac, a declarat pe internet că umorul a rămas neschimbat încă de când a apărut pe tv. Tocmai cenzura impusă de televiziuni despre care vorbeam mai sus este unul dintre motivele care l-au determinat pe Bendeac să părăsească lumina reflectoarelor în favoarea internetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *