WebTerview: Pasiunea pentru Airsoft

M-am gandit c-ar fi interesant pentru voi sa invatam mai multe lucruri despre Airsoft. Am pornit de la ideea ca oricine se intituleaza “geek” trebuie sa aiba o pasiune intr-un domeniu sau altul, iar cand adaugi Call of Duty si Airsoft “in the mix”, poti spune ca ai dat peste o persoana pasionata de ceea ce face. Asa ca l-am contactat pe Macku, un tech geek (chiar daca nu vrea sa recunoasca) si l-am rugat sa-mi raspunda la cateva intrebari despre sportul pe care-l practica de 7 ani.

Geek: De cand joci Airsoft si de ce?

MConexiunea mea cu airsoftul incepe undeva prin 2007, m-am dus la un magazin de airsoft ca sa-mi cumpar o lanterna, o cagula, chestii de echipament si-am rugat pe cel de la magazin sa-mi arate si ceva replici. Pistoalele de airsoft nu-mi erau cu totul straine, cred ca toti baietii au avut sau macar au vazut un pistol de airsoft, luat din bazar, cu incarcare manuala. Ei, cand vanzatorul magazinului mi-a pus in mana o replica a HK Mp7 facuta de Tokio Marui, mi-am zis ca nu plec de acolo fara o jucarie, si pana la urma m-am decis asupra unui pistol. Doi ani mai tarziu m-am mutat in Iasi si-am dat peste o comunitate destul de mica insa inchegata de jucatori de airsoft si am inceput in paralel sa particip la jocuri si sa-mi achizitionez echipament.

Geek: Care a fost kitul tau de incepator?

M: Am inceput cu foarte putin, ochelarii de protectie, aveam o uniforma de camuflaj romanesc, un pistol si o pusca. In scurt timp mi-am cumparat o statie radio care mi se pare mai importanta decat camuflajul sau arma de rezerva. Comunicarea e foarte importanta in acest joc, fara statie ma simt ca o cartita, nu stiu unde sunt nici cei din echipa adversa nici colegii.

Geek: Care e kitul tau actual?

M: Kitul meu actual este poate un pic prea mult pentru unii, contine multe elemente originale si pseudo-folositoare insa care ma fac sa ma simt ca si cum as face parte din fortele speciale americane. Ca sa o iau pe rand, in picioare port HRT Desert Boots de la 5.11 Tactical, pantalonii sunt de la Helikon in camuflaj Multicam, in partea de sus port un Combat Shirt tot in camuflaj Multicam folosit de armata americana. In cap in functie de cat de cald e, port baseball cap de la Condor sau casca FAST Helmet. Ochelarii sunt Revision, balistici, exact ce foloseste lumea prin Afganistan. Ca vesta tactica, dupa ce am folosit mai multe, am dat peste ceva solid si confortabil, numit Jumpble Plate Carrier de la Crye Precizion. Nu-i originala, insa e o copie destul de buna. Manusi WileyX. Statie radio e de fapt un walkie talkie care insa merge 2-3 km prin padure fara probleme. Ca si replica folosesc ACR Remington, ca side-arm (arma de rezerva) folosesc un HK USP Tactical. Mult timp am folosit un HK G36c ca replica principala insa ACR-ul e cu cateva clase peste ca si calitate.

Geek: Care crezi ca e cel mai important lucru atunci cand joci Airsoft?

M: Cel mai important lucru din airsoft nu este nici camuflajul, nici replica cu care arunci bile spre ceilalti, nici statia cu care comunici. E vorba de onoare. Cred ca este jocul in care fairplay-ul joaca cel mai important rol. E de datoria fiecarui jucator sa recunoasca atunci cand este lovit. Cateodata, chiar inainte de a incepe jocul efectiv ne distram aruncand cu mana bile unii in altii, sa vedem daca au reflexul format de a striga “MORT!”. Sunt si cazuri in care nu prea ai cum sa simti, asa ca onoarea inseamna sa te dai mort chiar si daca nu ai fost, sau nu crezi ca ai fost. De exemplu, eu am strigat “Mort!” la picaturi de apa cazute din tavan, la crengute care ma loveau cand alergam, etc.

Geek: Ce iti place si ce detesti cel mai mult la Airsoft?

M: Cel mai mult imi place adrenalina care rezulta dintr-un joc intens de airsoft. Nu cred ca detest nimic la jocul de airsoft, e un pic frustrant uneori sa faci sute de metri pana la “locul actiunii”, sa tragi doua bile si sa fii impuscat, treaba asta repetandu-se de 3-4 ori la rand. Un sistem de respawn, reintrare in joc care sa nu implice deplasari pe distante mari pe jos, ca in jocurile video ar fi mai fain. Dar pana si asta are sensul sau, ca te face sa gandesti mai tactic, sa-ti planifici mai bine miscarile.

Geek: Daca ar trebui sa convingi pe cineva sa se apuce de Airsoft, cum l-ai convinge?

M: Cel mai simplu mod de a convinge pe cineva e sa-l iau cu mine la o “joaca”. Ii dau o replica, ii dau ochelari de protectie si joaca o runda, doua. Opt din zece oameni care au gustat aceasta experienta au ajuns in timp scurt (maxim o luna) sa-si achizitioneze propriul kit de la un magazin de airsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.