Tears of Steel, noul film de la Blender Foundation

Blender este unul dintre multele programe care pot fi folosite pentru a crea continut 3D pentru filme (si nu numai). Nu cred ca se poate compara cu cele folosite la Hollywood, dar ca raport pret calitate este numai bun pentru companii mai mici. Am folosit si eu acum mult timp in urma acest program, pe cand ma aventurasem in creerea de jocuri 3D si inca de pe atunci  mi s-a parut un produs interesant si usor de folosit.

Blender Foundation este o organizatie care se ocupa de producerea acestui software si in ultimii ani au scos si cateva filme pentru a demonstra capacitatile lui.

Unul din filmele vazute recent a fost Sintel (2010),  o animatie  3D ,care la drept vorbind mi-a placut.  Anul acesta Blender a realizat un alt film numit Tears of Steel.

Filmul este plin de efecte speciale, de la roboti gigantici la medii generate in intregime cu ajutorul software-ului.  Insa  acest proiect este cu totul deosebit din alt motiv. Acest video de 12 minute va fi lansat pe patru dvd-uri care vor include tot ce trebuie (tutoriale, scene RAW) pentru a recrea intreg filmul pe calculatorul personal.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.