Tanara insarcinata lasa Internetul sa-i decida numele copilului in schimbul a 5000$

O tanara de 26 ani, insarcinata, din West Los Angeles, a fost de acord sa permita alegatorilor on-line sa-i aleaga numele copilului sau, pentru 5000$.

natasha hillNatasha Hill, o tanara profesoara de arta din LA, asteapta un copil in luna septembrie, dar a inceput deja sa se gandeasca la numele lui/ei. Se gandeste sa-i puna numele Katorah sau Winter, dar nu poate sa se decida, asa ca a intrat intr-o competitie organizata de Belly Ballot, un start-up din Austin, Texas ce lasa viitorii parinti sa-i aleaga numele copilului printr-o competitie( crowdsourcing). Conform companiei, votantilor li se va prezenta o lista de 10 nume- 6 de baieti si 5 de fete- alese de Belly Ballot si sponsorii competitiei. Numele cu cele mai multe voturi la finalul votarii va fi numele viitorului copil, cel putin pana la varsta de 18 ani. Fondatorul Belly Ballot, Lancy Moller, asigura participantii ca numele brandurilor incluse in lista de 10, nu vor fi prea iesite din comun.

“Am crezut ca e  o idee foarte misto”, a declarat Natasha. “Sunt atat de emotionata ca am castigat!” A scris ea pe blogul  Belly Ballot. “Conceptul de ansamblu Belly Ballot este atat  social, cat si distractiv, si abia astept sa vad pentru ce voteaza toata lumea!” Dar prietenul ei nu este la fel de entuziast. In ciuda a ceea ce pretinde compana, ii este frica ca  alegatorii nu vor fi capabili sa reziste tentatiei de a alege cel mai nebun nume, numele cele mai neobisnuit. Mama a spus ca ea nu va monitoriza rezultatele in timpul concursului 18-22 martie, de teama ca va alege un nume preferat si  va fi dezamagita daca nu se ajunge ales. Viitoarea  mama  a fost alesa din 80 de participante, dupa ce ea a spus ca va folosi banii din premiul de 5.000 dolari pentru a achita datoriile de pe cardul de credit și va pune restul deoparte pentru fondul de facultate al copilului ei.

Așa cum te-ai astepta, acest concurs neobisnuit a starnit controverse in randul traditionalistilor care cred alegerea numelui unui copil este o decizie personala a parintilor, și nu ceva utilizat pentru castiguri financiare si de expunere mass-media. “Aceasta este o nebunie,” o persoană a scris pe blog-ul Belly Ballot “Ar trebui să fie rusine de voi insiva pentru chiar a considera  acest lucru. Ce ai de gand sa-i spui copilului tau  atunci cand va intreba cum ati ales numele lor? Nu o face, vei regreta aceasta decizie” Un alt comentator a spus:”. Nu ma intelegeti gresit, am putea folosi banii, dar acest lucru suna un pic scandalos”. Fondatorul Baby Ballot nu este de acord:” Conceptul nostru nu este pentru toata lumea, iar noi respectam cu siguranta parintii care aleg sa păstreze numele lor și numirea copilului un proces mai privat “, a declarat Moler.  “Cu toate acestea, noi permitem numirea copilului sa devina mai sociala, si sunt multi pariti carora le place place  sa includa prietenii și familia în acest proces.”

Ma intreb dacă vor include nume inspirate din jocuri video.  Avem deja un copil cu numele de Skyrim, dar exista o multime de alte nume  interesante pentru a alege. Daca  nu-i place numele, Natasha are solutia perfecta: “există întotdeauna posibilitatea de a pune o porelca”, a declarat ea pentru NBC San Diego.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.