Salem is all grown up – S02 E01 Review

In urma cu cateva zile am inceput sa ma uit la American Odyssey si chiar daca nu mi se pare un serial la nivelul primelor 3 sezoane din Homeland, am sa-i ofer o sansa. Numai ca intre timp am vazut ca au aparut cateva episoade din sezonul al doilea din Salem, un serial caruia i-am aplicat regula de 5 episoade si a reusit sa ma prinda. Sezonul 1 a fost unul putin mai plictisitor, dar odata cu primul episod din sezonul al doilea. Salem poate urca lejer niste locuri intr-o ierarhie personala.

Pentru cei care nu stiu, Salem este o drama fantasy/horror axata in jurul zonei Massachusetts in secolul 17. O perioada in care molimele si necazurile sunt puse mai mult pe seama vrajitoarelor, femei sunt arse pe rug, se fac tot felul de ritualuri, etc.

Actiunea are loc in orasul Salem unde Mary Sibley este care vrea sa creeze o lume “sigura” pentru vrajitoarele de pretutindeni. Pentru asta, ea trebuie sa incheie Marele Rit, ceea ce reuseste sa faca pana la finalul primului sezon. Serialul are de toate: drama, supernatural, horror (de bun gust), legaturi bolnavicioase si cam tot ce-ti mai doresti.

Iti recomand sa urmaresti sezonul 1 din Salem pe un televizor cu un ecran generos ca sa nu pierzi niciun detaliu, apoi sa te pregatesti pentru sezonul al doilea.

Salem is all grown up – S02 E01 Review

Pentru ca trecuse o perioada destul de indelungata de cand vazusem finalul primului sezon, eram putin sceptic ca al doilea ma “va putea acapara”. Cu toate acestea, partea de inceput a primului episod a reusit sa uneasca toate punctele lipsa si sa imi arate exact cum stau lucrurile.

In primul episod din sezonul al doilea din Salem o vedem pe Mary Sibley pusa in fata unei dileme. Fiind tradata de persoanele de incredere, trebuie sa se gandeasca si la copilul sau pe care-l credea mort si pe care Tituba il foloseste pe post de moneda de schimb ca marile vrajitoare sa-si vada planurile implinite.

Mary are de rezolvat 2 probleme mari: Mercy Lewis, vrajitoarea pe care ea a creat-o isi vrea locul “in fata”, la conducere iar caracterul sau explosiv poate produce schimbari majore, cat si Anne Hale, tanara care era impotriva vrajitoarelor pentru ca mai apoi sa afle ca ea insasi era o vrajitoare din cele mai importante familii. Pana la finalul episodului, Mary reuseste sa o atraga pe Anne langa ea dupa ce tanara incearca sa se sinucida, dar Mercy refuza si la finalul episodului “arunca bomba” ce va relansa serialul asta in opinia mea.

Intre timp, John Alden, razboinicul care isi dorea sa eradicheze vrajitoarele din Salem impreuna cu Cotton Mather, este vindecat de tribul de indieni care a reusit sa-l salveze la finalului primului sezon dupa ce a fost impuscat, la scurt timp dupa ce a aflat ca Mary, iubirea sa este de fapt capul rautatilor. Alden alege sa-si ofere sufletul jertfa “marelului spirit” si jura ca se va intoarce in Salem si va omora fiecare vrajitoare, chiar cu pretul vietii sale.

sursa poza: sandwichjohnfilms.com
sursa poza: sandwichjohnfilms.com

Sfarsitul primului episod este de-a dreptul explosiv. Mercy ajunge sa le omoare pe cele 2 mari vrajitoare si sa le arda pe rug in mijlocul orasului Salem.

salem-s02e01-recap

Mai mult, da exista un “mai mult”, chiar daca avem impresia ca povestea lui Cotton Mather nu mai are legatura cu Salem, rolul acestuia este extrem de importanta pentru ca ajuta la intrarea in scena a unui personaj pe cat de malefic pe atat de interesant. Cine sa fie, cine sa fie?

Nimeni alta decat Lucy Lawless! Salem is all grown up, bitches!

https://vimeo.com/124981105

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.