RoboRoach: Controleaza orice gandac cu smartphoneul

Exista foarte multe persoane carora le este frica de gandaci. Fie ca vorbim despre gandaci de bucatarie sau imensitati de prin Africa, sunt cativa care au o frica innascuta pentru insectele respective. Daca si tu esti in aceasta categorie, citeste pana la capat articolul pentru ca a sosit momentul razbunarii.

Prin intermediul programului RoboRoach, se pune un “rucsac” in spatele gandacilor ca tu sa poti “invata” care sunt instinctele acestora. Proiectul RoboRoach este in derulare pe Kickstarter si mai sunt 27 de zile pana cand poti contribui si tu la razbunarea celor carora le e frica de gandaci.

roboroach

Ca sa ai un RoboRoach propriu, ai nevoie de un gandac viu, niste timp liber si un smartphone cu Bluetoot LE. Potrivit detaliilor de pe pagina lor de Kickstarter, “rucsacul electronic” de pe spinarea gandacilor comunica direct cu neuronii lor prin intermediul curentului electric. Gandacul “sufera o operatie sub anestezie” in care i se pune rucsacul in spinare si niste fire sunt conectate la antenele sale.

roboroach2

Prin intermediul RoboRoach ii poti spune gandacului tau sa se intoarca la stanga sau la dreapta. Ideea e extrem de simpla – atunci cand gandacii dau peste un zid, antenele acestora ii atentioneaza ca trebuie sa faca stanga sau dreapta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.