Reclama Google Nexus 4 din timpul premiilor Grammy arata ca smartphone-urile devin mai destepte

In sfarsit o reclama la telefonul Google care pune accent mai mult pe Google decat pe telefon.

Duminica, in timpul transmisiei premiilor Grammy, Google a transmis o reclama pentru noul sau smartphone Nexus 4 ce evidentiaza cum lupta companiei cu Apple trece din taramul hardware si aplicatii in domeniul inteligentei artificiale. Reclama abia arata telefonul. In schimb, se concentreaza asupra Google Now, raspunsul gigantului la Siri.

google phone

Cand a fost lansat in 2011, se credea ca Siri va fi o amenintare serioasa pentru baza afacerii Google ( motorul sau de cautare), pentru ca oferea o metoda noua de cautare a informatiei, una mai potrivita erei telefoanelor. In loc sa te forteze sa tastezi cuvintele cheie si sa cauti prin pagini de rezultate, iti raspunde ca o persoana normala. Dar a devenit evident imediat ca Siri are o cale lunga de parcurs. Si anul trecut Google a venit cu propriul asistent personal pentru telefon, numit Google Now. Iar reclama de duminica noapte a aratat cateva lucruri pe care Siri nu le poate face,  lucruri pe care Jordan Crook de la TechCrunch le evidentiaza:

“ De exemplu, daca Google Now vede  in calendar ca mi-am planificat sa merg la sala azi la pranz, dar de asemenea vede ca metroul ce il iau de obicei are intarzieri, Google Now ma va anunta ca trebuie sa plec mai devreme pentru a ajunge la timp…

Pot sa o intreb pe Siri care este urmatoarea mea intalnire, dar ea nu ma poate ajuta sa planific cel mai bun timp pentru a pleca la intalnire. Nu poate sa-mi spuna daca metroul are intarzieri. Si daca cer cea mai rapida ruta spre Union Square, sunt trimis la Harti si apoi in App Store pentru a-mi cumpara cateva aplicatii de tranzit”

Acest lucru poate fi crucial sau nu pentru viitorul smartphone-urilor, care au ecrane suficient de mari, datorita carora poti obtine aceleasi rezultate, fara prea multa bataie de cap, atingand cateva aplicatii. Evident este ca devine crucial pentru viitorul indepartat al mobile computing, o categorie ce deja a inceput sa se extinda catre ceasuri destepte si ochelari destepti. Imaginativa cum ar trebui sa va verificati aplicatia pentru program, cea pentru harti, si inca una ce contine lista trenurilor pe incheietura voastra si veti intelege semnificatia Siri si Google Now. De aceea Google l-a angajat recent pe faimosul cercetator in inteligenta artificiala Ray Kurzweil. Si de aceea Apple a simtit ca trebuie sa faca Apple Maps.

Pe scurt, noua reclama Google da semnul ca razboiul asistentilor personali pentru smartphone a inceput.

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.