Pisica ta te vede ca pe o pisica mare si idioata

Imi pare rau sa va distrug gandurile de dragoste fata de prietenul vostru blanos, dar ultimele studii arata ca pisicile ne vad tot ca pisici, dar nu din cele obisnuite ci unele mari, neindemanatice. Asta insa nu inseamna ca nu isi arata dragostea fata de noi.

Un biolog britanic care a studiat comportamentul pisicilor in ultimii 30 de ani este de parere ca pisicile domestice nu sunt chiar atat de domesticite pe cum am vrea sa credem si ca sunt de parere ca stapanii lor sunt niste pisici imense care nu au intentii violente si nu fac parte din alta specie.

ID-100144973-cats

Potrivit doctorului John Bradshaw, pisicile traiesc intr-o stare de dezvoltare limitata si spre deosebire de caini, al caror aspect si caracter au fost modificate prin intermediul programelor de dresaj, pisicile nu au fost crescute niciodata cu alt scop decat pentru ca sa prinda soareci si sa fie adorabile. Peste 85% din populatia pisicilor ramane intr-o stare de semi-salbaticie pentru ca omul nu a intervenit in procesul lor de imperechere. De aceea, pisicile se comporta cu stapanii lor la fel cum s-ar comporta cu alte pisici, dar nu orice pisici. Ele se comporta cu noi cam cum s-ar comporta cu mamele lor.

Nu va faceti probleme! Cea mai puternica legatura dintre pisici este dintre pisoi si mama acestora. Dorinta acestora de a se alinta de picioarele stapanului, momentele cand vin sa le scarpinam pe cap si pozitia verticala a cozii cand sunt in preajma noastra, reprezinta cele mai clare modalitati prin care o pisica isi arata afectiunea fata de noi.

Doctorul Bradshaw este si de parere ca pisicile isi aduc inauntru “trofeele” (pasari, soricei pe care i-au prins) nu pentru a le arata stapanilor ci pentru ca realizeaza ca mancarea oferita de stapani e mai delicioasa.

sursa articol

“Cat” Image courtesy of [dan] / FreeDigitalPhotos.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.