Microsoft scoate din buzunar peste 1 miliard de dolari pentru promovarea Windows 8

Exista unele zvonuri cu privire la campania de promovare pe care Microsoft o va face pentru noul sau OS – Windows 8. Specialistii de la Forbes estimeaza ca vor fi cheltuiti intre 1,5 si 1,8 miliarde de dolari pentru promovarea noului sistem de operare. Daca zvonurile sunt adevarate, asta inseamna ca Microsoft va scoate din buzunare o suma de bani, de 3 ori mai mare, decat cea folosita la promovarea Windows Phone 7, in urma cu 2 ani.

Ziaristii de la The Wall Street Journal sunt de parere ca aceasta campanie de promovare a Windows 8 va incepe in acest weekend, o data cu precomenzile online pentru sistemul de operare. Microsoft va lucra cu agentiile de publicitate Crispin Porter si Bogusky┬ápentru dezvoltarea reclamelor. Se crede ca majoritatea acestor reclame vor aparea pe posturile americane de televiziune dar si in locuri mai putin traditionale – in metrouri sau pe zidurile din orasele mari din SUA.

Microsoft va lansa sistemul de operare Windows 8 pe 26 octombrie permitand consumatorilor sa cumpere tableta Surface la miezul noptii. Nu se stie exact cum Microsoft va promova Windows 8 insa unele reclame “au scapat” pe internet. Acestea tind sa invete utilizatorul cum sa foloseasca noul sistem de operare. Iata un exemplu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.