Lenjerie intima cu socuri pentru evitarea escarelor

Simplu si la obiect, vorbim despre o pereche de boxeri facuta special pentru impiedicarea aparitiei escarelor adica a ulcerelor de presiune. Stiti sentimentul ala cand stati pe scaun si va amortesc fesele pentru ca aveti aceeasi pozitie timp de cateva ore? Ei, daca repetati acest lucru pentru o perioada lunga de timp, vor aparea cu siguranta escarele. Bine, asta daca nu va cumparati o lenjerie intima cu socuri electrice ca sa nu va amorteasca fundul.

Aratand ca o pereche de boxeri sau pantaloni de ciclist, aceasta lenjerie intima trimite curent electric in doze mici, tinandu-va muschii fesieri in miscare. Poate pe voi nu va impresioneaza insa acest “gadget intim” este o realizare destul de importanta pentru ca ii poate ajuta pe cei imobilizati la pat. In USA, asta inseamna o economie de 12 miliarde de dolari, anual.

Ulcerele de presiune sunt rani deschise care apar deasupra zonelor osoase ale corpului (coccis sau solduri) atunci cand se aplica presiune pe tesuturile moi si se intrerupe circulatia sangelui, cauzand moartea acestor tesuturi. In SUA, in fiecare an, mor 60,000 de persoane din cauza complicatiilor aparute in urma escarelor. Pentru a imbunatati aceste statistici, Sean Dukelow de la Universitatea din Calgary (Alberta, Canada), impreuna cu colegii sai, au dezvoltat un gadget numit “Smart-E-Pants“. Acest set de lenjerie intima contine un sistem ce trimite curent electric in zonele afectate, pentru a stimula muschii fesieri pentru 10 secunde la fie care ora, timp de 12 ore.

Dl. Dukelow afirma ca lenjeria “recreeaza miscarea pe care o persoana, care se poate misca, o face natural, eliminand presiunea din zonele osoase”. Echipa sa au testat lenjeria “Smart-E-Pants” pe 33 de persoane care erau imobilizate la pat din cauza unor atacuri de cord, probleme la coloana sau scleroza multipla. Fiecare voluntar a probat lenjeria timp de 4 zile, in fiecare saptamana, timp de 2 luni. 85% dintre acestia au afirma ca lenjeria era confortabila si au putut sa doarma imbracati cu ea. De asemenea, ea nu le impiedica activitatile zilnice. Niciun pacient care a purtat lenjeria nu a suferit de escare in aceasta perioada (2 luni), ceea ce este imbucurator pentru ca, in mod normal, escarele apar in cateva zile.

“Smart-E-Pants” nu e un produs finalizat, Sean Dukelow sperand sa-l poata testa pe un grup mai mare de voluntari pentru a vedea care este eficacitatea acestui “gadget confortabil”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.