Laserul care ne face sa speram la un Lightsaber

Spre dezamagirea fanilor Star Wars, in urma cu cateva luni se spunea ca visul acestora de a tine in mana o sabie laser (Lightsaber) nu se va materializa niciodata pentru ca ar fi nevoie de o sursa de putere prea puternica, una care nu ar putea fi tinuta in mana.

Nivelul stiintei n-a ajuns acolo unde ar vrea fanii Star Trek, dar asta nu inseamna ca nu exista sanse. Sa luam exemplul unui designer freelancer care sub numele de Styropyo a facut o versiune super-usoara a unei Lightsaber folosind o dioda de la un proiector DLP si baterii Lithiu-Ion de tip 18650 (gasite si in laptopuri). Suprasolicitand dioda a reusit sa transforme dispozitivul intr-o adevarata sabie laser ca-n Star Wars.

sabie laser star wars

Styropyo demonstreaza puterea laserului punand in fata acestuia diferite obiecte. Fanii Star Wars vor aprecia cu siguranta urmatoul filmulet.

Cred ca vom fi extrem de norocosi daca vom putea tine in mana o sabie laser adevarata, in timpul vietii noastre. Nu stiu cat de repede avanseaza tehnologia in acest domeniu si nu ar trebui sa ne facem vise desarte, mai ales ca exista probleme fara solutii evidente. De exemplu, cea mai mare problema ar fi oprirea laserului dupa o anumita distanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.