Jocuri De Calatorii – Catan Dice Game Deluxe Edition

De-a lungul timpului, incepand cu anul 1995, jocul de societate Catan a ajuns sa se bucure de o popularitate uriasa atat in Europa cat si in celelalte colturi ale lumii, fiind tradus in aproape 30 de limbi si cunoscand o multime de extensii si spin-off-uri. Cu un asemenea succes varianta de zaruri a acestui joc nu putea sa lipseasca pentru a intregii franchiza.Catan Dice Game Deluxe Edition a aparut undeva prin anul 2009, fiind o varianta mai minimalista a jocului de baza. Ceea ce il face interesant este faptul ca este usor de transportat si nu ocupa mult spatiu, recipientul pentru componente (zaruri, regulament, fise de joc) fiind compact si totodata practic pentru amestecarea zarurilor, deci numai bun pentru a fi luat in vacante !

Calitatea componentelor este per total este buna, simbolurile celor 6 zaruri sunt usor de citit iar culorile diferitelor resurse le fac usor de intuit. Fisele de joc (în numar de 50) sunt color si prezinta cele 2 moduri de joc pe fata si pe verso. Regulamentul este usor de parcurs si inteles, regulile neschimbandu-se drastic de la un mod de joc la altul.

Intre cele doua variante de joc exista ceva diferente astfel vi le voi prezenta voi prezenta mai jos.

Insula 1

Aceasta este varianta este cea mai usoara de joc, un fel de introducere pentru reguli. Este un joc liniar si cu optiuni minime de strategie totul depinzand de rezultatul zarurilor. Un alt aspect al acestei variante de joc este faptul ca se poate juca si solo, scopul jocului fiind acumularea de cât mai multe puncte la finalul celor 15 runde.

Insula 2

Aceasta varianta de joc este ceva mai complexa si mai apropiata de jocul original fiind introduse, printre altele, si regulile de “cel mai lung drum” precum si “cea mai mare armata”. Regulile sunt usor schimbate fata de prima varianta. Scopul jocului este acela de a a acumula 10 puncte pentru a fi desemnat castigator. Desi stilul de joc nu se schimba prea mult exista totusi loc de cateva mici decizii.

Timpul jocului variaza în functie de numarul jucatorilor si experienta lor (cam 10 – 15 minute pentru fiecare jucator participant, in cel mai bun caz).

Dupa cum sugereaza si titlul, jocul se bazeaza pe zaruri, elementul aleator lasand putin loc pentru o strategie solida. Pentru a echilibra putin aceasta situatie se foloseste un sistem simplu de management de zaruri.

Consider ca jocul isi merita locul intr-o mica vacanta mai ales datorita celor doua variante de joc atat pentru începatori cat si pentru jucatori mai seriosi care doresc ceva mai relaxant.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.