In cat timp ar putea pestii piranha sa manance o persoana?

Se zice ca in urma cu multi anii, presedintele american Teddy Roosevelt a facut o exccursie in jungla din Amazon, unde a vazut cum un banc de piranha au devorat o vaca intreaga in cateva minute. Ori vorbea despre un banc foarte mare de pesti piranha ori despre o vaca foarte mica. Niste americani au decis sa descopere in cat timp ar putea ca un banc de pesti piranha sa manance o persoana. Asa ca l-au intrebat pe Ray Owczarzak care lucreaza la Acvariul National din Baltimore USA, sperand sa primeasca un raspuns corect.

piranha

Aparent, un banc de 300 – 500 de pesti piranha ar putea sa manance un om de 80 kg in mai putin de 5 minute. Problema este ca un astfel de atac are sanse foarte mici ca sa se realizeze. Pestii piranha nu sunt vazuti prea bine de oameni, probabil si din cauza filmelor aparute si chiar daca au o gura plina de dinti ascutiti, acestia nu prea ataca oameni.

Majoritatea pestilor piranha ataca alti pesti sau plante. In principiu, daca ii lasi in pace si ei vor face acelasi lucru. Cu toate aseta, daca decizi ca vrei sa faci o baie in Amazon, aveti grija la ranile deschise – sangele atrage pestii piranha la fel de repede cum “muzica” lui Justin Bieber atrage adolescente cu probleme parentale.

“Image courtesy of [Victor Habbick] / FreeDigitalPhotos.net”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.