securizarea datelor barbati femei

Cat de importanta este securizarea datelor pentru barbati si femei?

Atunci cand vorbim despre securizarea datelor de pe calculator sau dispozitivele mobile, exista diferente destul de mari intre barbati si femei. Pentru a vedea exact care sunt acestea, cei de la Microsoft au facut un studiu pentru a analiza situatia.

securizarea datelor barbati femei
sursa: canoe.ca

Studiul a fost facut pe 10.000 de persoane care folosesc dispozitive mobile dar si calculatoare si au descoperit ca 35% dintre barbati isi tin smartphoneurile si laptopurile parolate. Acelasi lucru este valabil si pentru retelele wireless. Procentul femeilor care pun accent pe securizarea datelor este mai mic, 32% dintre acestea avand aceleasi idei.

Acelasi studiu a aratat ca 32% dintre barbati isi actualizeaza aplicatiile de pe smartphone constant pentru a se proteja impotriva atacurilor de tip malware. Procentul femeilor care au “aplicatiile de pe smartphone la zi” a fost de doar 25%.

De asemenea, s-a aratat ca barbatii sunt mai predispusi atacurilor de tip phishing deoarece primesc un volum mai ridicat de mailuri, dar si ca femeile sunt mult mai atente cand vine vorba despre protejarea reputatiei online. Acestea tind sa fie mai precaute atunci cand distribuie continut pe retelele sociale dar nu isi cenzureaza la fel de mult mesajele text trimise, spre deosebire de barbati.

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.