Google lanseaza competitia Glass Explorers

Google se pregateste sa lanseze 8.000 de perechi de test pentru mult asteptatii ochelari si vor selecta din castigatorii unei competitii on-line ce vor fi nevoiti sa plateasca 1,500 de dolari pentru privilegiu.

google glass

In anuntul lansat miercuri, Google a spus ca sunt in cautarea „indivizilor indrazneti si creativi” pentru ai ajuta la testarea Glass, numele oficial pentru tehnologia portabila ce permite utilizatorului sa faca fotografii si sa navigheze pe internet folosind camera incorporata si sa vada printr-un ecran transparent.

Compania solicita aplicatii exlusiv prin Google+ si Twitter si mii de postari au fost facute rapid pe ambele retele imediat ce userii au vazut posibilitatea de a deveni „Glass Explorers”.

„Ne-ar placea sa face pe toata lumea un Explorer, dar incepem cu un grup mai mic, declara Google. Inca suntem la inceputul proiectului, si nu putem promite ca totul este perfect in acest moment, in schimb promitem ca va fi captivant”.

Google de asemnea a promis ca aceasta experienta nu va fi ieftina: cei 8000 de exploreri selectati vor fi nevoiti sa plateasca 1,500 dolari plus taxe pentru tehnologie si sa asiste personal la  un eveniment numit „special pick-up experience” organizat în New York, San Francisco sau Los Angeles pentru a-si ridica premiul.

Se pare ca Google, s-a decis sa foloseaca un buzz pozitiv pe baza acestui concurs, mai ales ca „nu este perfect”, iar mass-media ar putea fi putin dura cu produsul lor. Astfel feedback-ul va fi mult mai pozitiv cu ochelarii in mainile unor fani infocati ce au platit regeste pentru ai avea.

De asemenea, eligibili pentru concurs, sunt doar cei ce locuiesc in SUA. Iar pentru a te inscrie la concurs, trebuie sa scrii un text de maxim de cuvinte pe cele doua retele, Google+ sau Twitter, folosing tag-ul #ifhadglass. Castigatorii vor fi alesi pe baza creativitatii, originalitatii, puterea de convingere, cadru social si spectru.

Google inca nu au dat detalii despre lansarea Glass, dand informatii putine si despre perioada cand cei 8000 de castigatori vor primi premiul, declarand ca norocosii vor fi contactati pe la mijlocului lui martie. Data limita pentru aplicare la concurs este 27 februarie.

Ochelarii au o optiune in coltul din dreapta-sus ce poate arata harti, fotografii, contacte si multe altele. De asemenea Google a aratat prin diverse video-uri ca purtatorul va putea comunica vocal cu dispozitivul dandu-i instructiuni sa faca fotografii sau sa caute diverse informatii.

Google nu este singura companie tehnologica ce investeste in astfel de dizpozitive. Apple dezvolta acum Iwatch, un computer ce poate fi purtat la incheietura, in timp ce compania a obtinut patentarea pentru computere purtabile in 2009. Ochelarii Oakley Aiways, lansati in octombrie anul trecut, folosesc un mini-ecran conectat cu GPS si Bluetooth ce arata viteza purtatorului, altitudinea si locatia altor schiori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.