Google Knowledge Graph schimba totul?

Google a anuntat ca va modifica (in cursul acestei saptamani) motorul sau de cautare prin intermediul graficului de cunostinte РKnowledge Graph care se zice ca va ajuta in selectarea unor rezultate cu adevarat relevante pentru cautarile noastre. Aceste noi rezultate vor sa fie raspunsuri mai apropiate pentru ceea ce cautam pe internet. Google a lucrat la acest Knowledge Graph incepand cu 2010 cand a achizitionat Metaweb, companie ce se ocupa cu crearea bazelor de date cu structura deschisa (open-structure databases). De atunci, Google a supus cercetarii peste 500 de lucruri Рmonumente, celebritati, orase, echipe de fotbal, cladiri, filme si multe altele si a stocat peste 3,5 miliarde de cunostinde despre relatia dintre acestea.

Nu stiu daca nu cumva Google a grabit lansarea Knowledge Graph pentru ca in urma cu o saptamana, Microsoft anunta ca va actualiza motorul sau de cautare Bing cu informatii venite de pe Facebook. Se zicea ca Google s-ar fi temut de faptul ca oamenii s-ar fi indreptat mai degraba catre recomandarile celor din cercurile lor sociale si nu catre rezultatele unui motor de cautare.

sursa foto: nytimes.com

Timp de ani buni, algoritmul Google functiona oferind rezultate fara prea mult context. De exemplu, daca voiai sa cauti “Taj Mahal” ai fi primit rezultate despre monumentul indian, cantaretii de muzica blues sau cazinoul lui Donald Trump. Dupa aceea ai fi fost nevoit sa “sapi” prin acele rezultate pentru a gasi ceea ce cautai cu adevarat. Acum, Google Knowledge Graph scoate in evidenta, in partea dreapta a ecranului, toate cele 3 posibilitati. Cu un singur click pe oricare, Google va afisa cele mai cautate cuvinte sau fraze despre lucrurile respective. De exemplu, daca un individ ar da click pe imaginea cu mausoleul din India, va primi informatii despre Agra, imparatul Shah Jahan sau arhitectul Ustad Ahmad Lahauri – arhitectul care a proiectat Taj Mahal-ul.

sursa 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.