Facebook adauga convorbiri gratuite aplicatiei pe iOS

Facebook aduce imbunatatiri aplicatiei sale pe iOS. In versiunea 5.5, care este disponibila in Apple App Store, utilizatorii din Canada si SUA vor putea sa-si sune prietenii direct din aplicatie.

facebook-ios-application

Puteti vedea optiunea de apelare-vocala apasand pe numele unui prieten, apoi pe butonul de sus-dreapta a ecranului Info Contact. Dacă sunt on-line, butonul “Free call” poate fi folosit pentru a apela direct, nici numărul de telefon necesar. Altfel, acest buton este estompat.

Compania utilizeaza in mod normal aplicatii de sine stătătoare, cu baze de date de utilizatori mai mici, ca un teren de testare pentru noile caracteristici inainte de a lua drumul lor în aplicatia principala Facebook.

Facebook a introdus optiunea vocala la inceputul acestui an, atat pentru aplicatii iOS cat si Android Messenger, incepand cu o optiune care permite utilizatorilor sa trimita un minut de mesaj vocal. In acel moment, ea a fost, de asemenea, o optiune de testare pentru apelurile open-source VoIP intre utilizatorii canadieni de iOS Messenger cu care au lucrat mai mult la plan de date, inainte de a o introduce pe piata din SUA cateva saptamani mai tarziu.

Cu apelarea vocala, este de remarcat ca Facebook nu a construit pe baza parteneriatului deja existant cu Skype, ce in trecut a permis un test vocal pe variata desktop a site-ului Facebook.

Mai important, miscarea pune Facebook impotriva apelarii telefonice obisnuite, cum a evidentiat Josh Constantine luna trecuta. Pentru ca reteaua Facebook a fiecaruia tinde sa fie compunsa din prieteni si cunostiinte – adica persoane cu care ar vorbi si la telefon- Facebook este intr-o pozitie de unde ar putea face un impact in reducerea numarului de minute folosite lunar.

De asemenea, Facebook ar putea afla alte date despre utilizatorii lor, afland cine sunt “prietenii reali” ai unei persoane. Asta ar putea o determina o rafinare totala a algoritmului; de la News Feed la reclame pana chiar la noul Graph Search.

Update-ul aplicatiei se afla deja pe iTunes. Optiunea nu a aparut inca pe Android, dar e posobil sa apara in curand, datorita testarilor recente.

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.