Facebook chiar sterge conturile si like-urile false

Cand Facebook a anuntat ca se vor apuca de sters conturile fake cat si like-urile care nu-si au locul, am fost sceptic. Nu credeam ca o sa se puna pe treaba dar se pare ca de ieri, operatiunea “unlike” a demarat in forta.  Unele pagini cu milioane de like-uri au inceput sa aiba o scadere in numarul de like-uri, unul dintre cele mai bun exemple fiind pagina pentru Zynga Texas HoldEm care a avut o scadere de 96.000 de like-uri in ultima zi.

 Cu toate acestea, daca ne raportam la numarul total de fani, vorbim de o scadere de doar 0,15%. Acelasi lucru s-a intamplat si pentru alte pagini de pe Facebook cu multi fani, de exemplu paginile lui Eminem, Rihanna sau Shakira care au pierdut zeci de mii de like-uri.

Procesul de imbunatatire a integritatii retelei sociale Facebook a continuat cu stergerea conturilor cu informatii false. Stergerea conturilor fake inseamna mai putine cereri de prietenie nedorite (friend requests). Eu unul cred ca procedeul prin care lumea se inregistreaza pe Facebook e mult prea simplu, ceea ce duce la aparitia conturilor fake. Daca ne gandim la problemele Facebook de la bursa si la dorinta lor de a aduce cat mai multe companii, procedeul de inregistrare le poate face mai mult rau decat bine.

Ramane de vazut cum va continua Facebook Operatiunea Unlike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.