Echipa Jamaicana de bob a primit 30.000$ donatii in Dogecoin

Un grup de persoane de pe internet a strans putin peste 25.000 de dolari in moneda Dogecoin pentru a ajuta echipa jamaicana de bob sa mearga la Olimpiada de Iarna de la Sochi.

In aceasta duminica a aparut vestea ca echipa jamaicana de bob s-a calificat pentru Olimpiada de Iarna, ultima lor calificare datand din 2002. Sania de doua persoane va fi pilotata de Winston Watt, un jamaican-american de 46 de ani care a concurat si in 2002. Celalalt membru al echipei este Marvin Dixon.

Chiar daca echipa s-a calificat, Watt a dezvaluit faptul ca dupa ce si-a folosit banii pentru a lua biletele de avion, echipa nu avea destule fonduri pentru a participa la olimpiada, asa ca a facut un cont de PayPal pentru donarea sumei de aproximativ 40.000 de dolari, necesara echipei pe toata durata.

Echipa de bob din Jamaica a fost recunoscuta pe plan mondial dupa ce s-a calificat pentru olimpiada de iarna din 1988 cu o echipa de 4 persoane, fara experienta prea mare in acest sport. Faima lor a crescut si mai mult cand a aparut filmul Cool Runnings in 1993.

Se pare ca unul dintre fanii acestui film este chiar Liam Butler, cel care conduce fundatia Dogecoin. Acesta a recunoscut ca filmul sau i-a marcat copilaria si a inceput o strangere de fonduri pentru ca echipa jamaicana sa poata merge la olimpiada de la Sochi.

dogecoin-bob-jamaica
image source: motherboard.vice.com/blog/

Dogecoin este o moneda de schimb virtuala bazata pe o combinatie intre bitcoin, moneda virtuala populara si Doge, un internet meme care consta in scrierea de texte in limba engleza pe poze cu caini din rasa Shiba Inu.

Au fost extrem de multe donatii in Dogecoin si s-au strans deja 25.000 de dolari pentru echipa de bob jamaicana (ultimele stiri ducand suma la 30.000 de dolari), urmand ca alti bani sa-i ajute sa-si indeplineasca visul de a participa la olimpiada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.