De ce iubesc oamenii mancarea Fast-Food?

V-ati intrebat vreodata de ce mancam atat de multa mancare de tip fast-food? Unii oameni au ajuns dependenti de acest tip de mancare, chiar daca stim cu totii ca nu este atat de benefica pentru organismul nostru. Aceasta intrebare nu-si gaseste neaparat raspunsul daca ne gandim la gustul sau cu reclamele care ne atrag. Nu stiu daca ne credeti sau nu, dar mancam de la McDonald’s sau de la KFC deoarece creierul nostru ne spune sa o facem. Mancarea de tip fast food are legatura cu evolutia omului si modul in care acesta s-a transformat de la fiinte similare maimutelor in ceea ce suntem astazi.

Mancarea fast food este bogata in calorii, elemente fara de care creierul nostru nu ar putea functiona corespunzator. Dupa cum ati putut vedea in filmuletul de mai sus, stramosii nostri s-au transformat de la fiinte cu creierul mic si stomacul mare in oameni cu creierul mult mai mare si cu un stomac capabil sa extraga substantele nutritive mai bine.

Asadar, creierul nostru are imprimat in adancul sau aceasta dorinta de a primi cat mai multe calorii din mancarea, iar fast-food-ul ii pune pe tava tot ce-si doreste, chiar daca restul corpului nu este de acord. Ideal ar fi sa nu renuntam la mancarea fast-food insa sa o combinam cu “mancare sanatoasa” dar si cu multe exercitii fizice, pentru a multumi si creierul dar si restul organismului.

sursa imagine: docjaksonsplace.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.