Cum sa vezi pe Facebook doar ce vrei

Pentru cei care nu stiau, Facebook are un algoritm care alege ceea ce sa-ti arate sau nu din streamul de stiri care iti apar in fiecare minut. Ei spun ca fac asta pentru a filtra informatia si pentru ca tu sa vezi doar ce te intereseaza. Doar, ca ei aleg ceea ce te intereseaza.

O artista din Brooklin care lucreaza in mediul IT, Lauren McCarthy a facut o extensie de Chrome prin intermediul careia, utilizatorul poate alege ce tip de continut sa-i apara pe Facebook in functie de starea lui emotionala.

Facebook-Mood-Manipulator

Daca nu stiati, Facebook a facut un experiment psihologic pe aproape 700,000 de utilizatori care a aratat ca daca un utilizator vede doar mesaje negative, atunci si mesajele lui vor deveni negative. Bine, nimeni nu i-a intrebat pe cei 700,000 de utilizatori daca vor sa participe la acest studiu psihologic si probabil ca undeva prin termenii si conditiile de pe Facebook, un paragraf le da posibilitatea sa faca asta fara sa te intrebe.

Revenind la articolul nostru, Lauren McCarty a facut o extensie pentru browserul Chrome prin intermediul careia poti alege ce tip de continut sa vezi pe Facebook, in functie de starea ta emotionala. Acest Mood Manipulator, va aparea in coltul din dreapta sus si va contine cateva optiuni care iti vor filtra elementele din newsfeed in functie de ceea ce simti: pozitiv, emotionat, agresiv, deschis la minte.

Daca sunteti interesati sa aflati mai multe despre Mood Manipulator, verificati siteul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.