Cosurile inteligente pentru gunoi

Inca de la inceput, nu vorbesc despre un oras ca Iasiul sau Bucurestiul nostru ci despre o tara care pune accentul pe inovatie – Finlanda. Ca si noi, finlandezii au o problema cand vine vorba despre cosurile de gunoi din domeniul public. La ei, pe plaje, in timpul verii, cosurile de gunoi se umplu la fel de repede cum se golesc, deci golirea si curatarea cosurilor de gunoi e ceva normal, de rutina.

enevo one collectSituatia se schimba iarna, atunci cand zona lor de litoral este acoperita de gheata si nu mai este frecventata la fel de des. Dupa cum va imaginati, nu sunt la fel de multi turisti sau pescarii, ceea ce duce la un volum mult mai mic de gunoi. Cu toate acestea, companiile de salburitate trebuie sa-si faca treaba si sa curete cosurile de gunoi.

Problema finlandezilor este ca aceste cosuri de gunoi nu se umplu 100% in acelasi timp, iar cursele pe care masinile de gunoi le fac sunt costisitoare. In foarte multe cazuri, cosurile de gunoi sunt chiar goale si oamenii merg pe teren degeaba iar compania are pierderi pentru ca se iroseste combustibil, se platesc oameni aiurea, etc.

Solutia este una foarte faina – cosurile de gunoi Enevo One. Acestea au un senzor de dimensiunea unui puc de hochei care comunica date despre cantitatea de gunoi. Asa, compania stie care cosuri de gunoi sunt pline, care sunt goale si isi poate face rutele de ridicare a deseurilor mai eficient.

Mai mult, senzorii Enevo One pot fi folositi pentru a analiza comportamentul oamenilor din zona si pentru a vedea cat timp dureaza pana un cos de gunoi se umple, pentru a putea fi facute programari.

Presupun ca astfel de cosuri de gunoi ar putea fi folosite si la noi, in zonele frecventate de turisti sezonieri. Constanta, Sinaia sau alte orase din Romania ar putea beneficia de o tehnologie ieftina, verde si eficace.

Enevo One poate fi cumparat de pe siteul oficial.

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.