Copil vindecat de infectarea cu HIV

Cercetatorii spun, ca pentru prima oara, un copil nascut cu HIV se pare ca a fost vindecat. Doctorii spera ca rezultate sa poata fi reproduse si sa poata fi folosite in tratarea bebelusilor infectati prin nastere, in primele zile de viata.

molecule hivPotrivit National Institutes of Health, un copil de doi ani nascut cu HIV – virusul responsabil de SIDA – este acum “functional vindecat” de infectie in urma administrarii rapide a terapiei antiretrovirale. Medicii au  detectat initial niveluri mici de virus in copil, concluzionand ca infectia a avut loc înainte de nasterea prematura a copilului  in iulie 2010, si a Inceput tratamentul cu lichid antiretroviral  dupa de 30 de ore de viata . Mama copilului, ea fiind cea infectata, a spus ca n-a primit nici un medicament antiretroviral sau de ingrijire prenatala, si nici  n-a fost constienta ca era infectata cu virusul. După 18 luni de tratament, acesta a fost intrerupt “pentru motive care sunt neclare”, dar medicii spun ca, in ciuda intreruperii tratamentului copilul n-are niveluri  identificabile ale virusului HIV in organism.

Oamenii de stiinta spun ca este o evolutie fara precedent, in conformitate cu NIH, este primul caz documental al unui copil infectat cu HIV, care a fost vindecat de infectie. Potrivit New York Times, autorul principal pe raportului de pe 3 Martie 2013, dr. Deborah Persaud de la Centrul de Copii Johns Hopkins , spune că “e dovada principiului  ca putem vindeca infectia cu HIV, daca putem reproduce acest caz.” Persaud spune că “pentru pediatrie, acest lucru este Timotei Brown al nostru,” cu referire la singura persoana cunoscuta a fost vindecat de HIV. Brown, un adult, a fost vindecat prin intermediul unui transplant riscant  de maduva osoasa, care e greu de reprodus.

In timp ce rezultatele sunt uimitoare si promitatoare, cercetatorii studiului pot spune ca cercetari viitoare vor fi necesare pentru a sti daca experienta cu acest copil poate fi replicata in studiile clinice cu alti copii infectati cu HIV. New York Times raporteaza ca unii experți au nevoie de informatii suplimentare, inclusiv confirmarea ca bebelușul a fost efectiv infectat, pentru a stabili daca cazul a implicat o vindecare sau o prevenire a infectiei – prevenire, care poate fi deja realizata pentru copii cu mame infectate. The Times noteaza ca, spre deosebire de tratamentul costisitor si periculos folosit la  Timotei Brown, un tratament agresiv pediatric  ar putea deveni “un nou standard de ingrijire.”

“In ciuda faptului ca cercetarea ne-a dat instrumentele pentru a preveni transmitere de la mama la copil a virusului HIV, multi copii, din pcate, sunt înca nascuti infectati”, a declarat Anthony S. Fauci, directorul Institutul National de Alergii si Boli Infectioase .”Cu acest caz, se pare am putea avea nu numai un rezultat pozitiv pentru acest copil, in special , dar, de asemenea, un avantaj de promitator pentru cercetare suplimentara pentru vindecarea altor copii”

 sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.