Copiii in masina – cele mai frecvente greseli

Atunci cand plecam cu masina la drum si avem un copil ca pasager, trebuie sa fim mult mai atenti decat atunci cand suntem doar cu 2-3 adulti. Orice parinte grijuliu isi pune copilul intr-un scaun auto inainte sa plece la drum, dar chiar si cei mai atenti parinti pot face greseli, iata cateva dintre acestea.

1. Alegerea unui scaun auto pentru copil care nu se potriveste cu masina.

Unele scaune se potrivesc in tipuri de masini diferite. Ca sa gasesti ceea ce iti trebuie in acest domeniu, noi iti recomandam un scaun auto copii Bebetex┬ápentru ca gasesti cu siguranta un model care sa se potriveasca masinii tale. Cand zicem ca “trebuie sa se potriveasca” ne referim la faptul ca un scaun auto pentru copii nu trebuie sa se miste in timp ce copilul sta inauntru.

2. Flosirea unui scaun auto care nu este potrivit pentru copil

Fiecare scaun auto pentru copii are o greutate minima si una maxima pe care trebuie sa o respectam. Centurile il pot sugruma pe copil sau acesta poate iesi din scaunul auto daca este prea mare.

3. Centura trebuie stransa corespunzator

Hamul sau centurile scaunului auto pentru copii trebuie stranse corespunzator altfel acesta poate avea de suferit. In acelasi timp nu este recomandat sa imbracati copilul in haine pufoase pentru ca asta impiedica mecanismul scaunului sa functioneze 100%.

Acestea sunt doar 3 dintre cele mai frecvente greseli pe care parintii le fac. Daca aveti ocazia, cumparati un scaun auto copii nania pentru confortul si singuranta acestuia.