Cat de curat e aerul pe care-l respiram?

Daca intri in categoria¬†hipocondriacilor ar fi bine sa nu citesti urmatorul articol. Se pare ca in luna August a acestui an, o echipa de cercetatori din Coreea de Sud au facut un studiu pentru a vedea cat de “curat” este aerul din tara lor. Asa ca au pus anumite dispozitive care sa “prinda virusii si bacteriile din aer” in mai multe locuri: intr-un complex industrial din partea de vest a tarii, in Seoul si intr-o padure.

In urma cercetarilor ei au venit cu niste rezultate (prezentate si aici) dezarmante. Astfel:

  • In fiecare metru cub de aer sunt intre 1,6 milioane si 40 milioane de virusi.
  • In fiecare metru cub de aer sunt intre 860,000 si 11 milioane de bacterii


Avant in vedere ca respiram 0,01% dintr-un metru cub de aer in fiecare minut, un calcul simplu corelat cu rezultatele de mai sus ar indica faptul ca, in fiecare minut, introducem in organism cateva sute de mii de virusi sau bacterii.¬†Jumatate din virusii “prinsi” de cercetatorii coreeni nu au putut fi identificati pentru ca nu apartineau niciunei specii cunoscute de virusi. Multi dintre acestia afectau plantele sau mamiferele.

Acum, daca va tineti rasuflarea pentru o perioada lunga de timp, puteti fi siguri ca nu intra niciun virus in organismul vostru, numai sa nu uitati sa si respirati din cand in cand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.