Amartizarea MSL Curiosity [VIDEO]

Cred ca toata lumea stie ce inseamna Curiosity pentru omenire, adica primul contact cu suprafata planetei Marte si explorarea acesteia. MSL Curiosity (Mars Science Laboratory) este un un robot trimis de catre NASA pe planeta Marte pentru a explora suprafata acesteia, ceea ce reprezinta un pas imens pentru omenire, la fel ca ziua in care Neil Armstrong a pasit pentru prima data pe suprafata Lunii.

In urma cu cateva zile a aparut un filmulet pe Yotube in care ni se prezinta coborarea lui Curiosity pana pe suprafata planetei Marte.


youtube link 

Filmuletul este alcatuit din pozele facute in cadrul coborarii Curiosity de catre MARDI imager. Pozele cu rezolutie 1600×1200 au fost urcate de pe rover-ul NASA pe serverele acestora. Video-ul are un framerate de 15 fps (frameuri pe secunda) adica de 3 ori viteza normala.Toate imaginile pot fi gasite pe siteul oficial al MSL NASA.

In caz ca nu stiati, prima misiune spatiala care a avut ca tinta planeta Marte a avut loc un 1965. Atunci, Mariner 4 a trimis 634KB de date, incluzand 22 de poze.

*titlul corect ar trebui sa fie Amartizarea MSL Curiosity si nu Aselenizare, multumim Marian 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.