Aplicatia care forteaza telefonul sa filmeze orizontal

Nu cred ca sunt singurul care s-a saturat sa vada filmulete pe Youtube care au fost filmate tinand iPhone-ul sau alt smartphone in pozitie verticala, nu? De ce as vrea sa vad un video cu un aspect atat de mizerabil? Tocmai, nu vreau sa vad. Chestia asta e numita si Vertical Video Syndrome pentru care aveti solutia mai jos:


sursa video

Glumesc, nu asta e solutia despre care vorbeam, ci mai degraba aplicatia Horizon pentru iOS care forteaza camera smartphone-ului sa filmeze in mod orizontal, indiferent de cum este tinut telefonul mobil.


sursa video

Horizon este disponibil pentru telefoanele noi cu iOS care au o camera ce poate filma. Aplicatia se bazeaza pe giroscopul smartphoneului sau al tabletei pentru a filma cu aspect 16:9, chiar daca aparatul este in miscare (rotit).

horizon-filmare-verticala-ios

Singurul lucru negativ la aceasta aplicatie este ca filmuletele facute cu Horizon vor avea o rezolutie mai mica. Daca iPhone 5S filmeaza in full HD 1920×1080 cu aplicatia de baza, Horizon va face filmulete limitate la 1080×608 (atunci cand filmeaza un video in pozitie verticala). Chiar si cu acest mic neajuns, este mult mai bine decat rezolutia initiala, atunci cand se filmeaza in mod vertical.

Pentru cei cu Vertical Video Syndrome, iata primul video in varianta .gif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.