Alien Frontiers

Alien Frontiers sau cum sa colonizezi o planeta

Unul din lucrurile care mi-au atras atentia asupra acestui boardgame este tematica Science Fiction sustinuta de artwork-ul retro de exceptie care aminteste de benzile desenate in stil Space Age al anilor ’40 – ’50.

Alien Frontiers este un joc de strategie al carui scop final este sa colonizezi o planeta folosind zaruri ( reprezintand nave spatiale ) pentru anumite actiuni pe tabla ( dice management ). Jocul se incheie cand primul jucator construieste un anumit numar de colonii pe planeta.

Alien FrontiersComponentele jocului  au o calitate foarte buna iar tabla de joc este organizata intr-un mod intuitiv restul componentelor putandu-se deosebi usor.

Mecanica jocului nu este complicata iar regulile sunt simple, fiecare avand exemple pentru a se evita eventualele neclaritati in privinta acestora. Odata pricepute, rulebook-ul poate nici sa nu mai fie folosit deoarece acestea sunt redate pe tabla intr-un mod vizual.

Fiecare jucator va folosi zarurile ( navele ) pentru a le plasa in zonele acesibile de pe harta in urma caruia va beneficia de resurse, nave, colonii, carti de tehnologie. Un aspect interesant al jocului este faptul ca fiecare zona are un numar limitat de locatii unde sa fie plasate zarurile iar acestea raman pe tabla pana la urmatoarea tura. Acest lucru ofera cateva posibilitati strategice pentru unii jucatori si ceva batai de cap pentru altii. Totusi, desii unii jucatori pot fi blocati  jocul ofera cateva alternative de a iesi din aceasta situatie cu ajutorul cartilor de tehnologie sau bonusurile date de teriitoriile ocupate.

Personal consider ca este un joc distractiv si usor de invatat si interactivitatea intre jucatori este destul de buna. Daca se cunosc regulile se  poate termina intr-un timp mai scurt.


Tipul produsului: boardgame  / Durata: 60 de minute  / Nr. jucatori: 2 – 4
Complexitate: medie  /  Limba: engleza  /
Categorii: strategie /  Tema: science fiction / Mecanici: controlul zonelor / zaruri
Varsta: 12+ / Publicat: 2010


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.