Aegis Parka – solutia unui viitor mai sumbru

Trebuie sa recunoastem ca intr-un fel sau altul Revolutia Industriala a fost inceputul uneui lung sir de schimbari in echilibrul ecologic al plantei noastre. Desi in zilele noastre se fac destule incercari de a incetinii efectul poluarii industriale (mai mult prin legi timide decat fapte concrete) efectele sunt resimtite pe intreg globul.

Cum multi dintre noi traim in orase aglomerate si respiram aer poluat in fiecare zi, doi designeri oandezi au creat prototipul unei haine care poate detecta gradul de poluare din aer si care poate oferi oxygen in caz ca acesta este prea ridicat.

Aegis Parka, dupa cum este numit proiectul, are incorporat senzori care pot detecta moleculele poluante din aer si poate avertiza de prezenta acestora folosinduse de ledurile luminoase captusite in haina. Daca un grad ridicat de poluare este detectat haina automat activeaza un respirator care furnizeaza aer curat folosind un filtru de carbon.

Momentan aceasta haina este doar un concept  insa este clar ca realitatile din zilele noastre se simt pana si in domeniul designului.

Mai multe detalii gasiti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.