10 lucruri interesante despre aparatele de aer conditionat

E normal ca o discutie despre aparatele de aer conditionat sa nu fie vazuta ca subiect de prima pagina. Atat timp cat ne ofera aer rece vara si aer cald iarna, ce mai e de spus? Ei uite ca m-am pus pe cercetat si am gasit niste lucruri interesante din acest domeniu, pe care nu cred ca le stiati pana acum.

Asadar, iata 10 lucruri interesante despreĀ toate aparatele de aer conditionat:

1. Primul aparat de aer conditionat a fost facut de Willis Carrier in 1902 si scopul sau era sa controleze umiditatea unei edituri din New York. Efectele sale ajutau ca cerneala sa se usuce mai repede si sa nu murdareasca inutil hartia. Un alt efect era pastrarea dimensiunilor hartiei.

2. Iti place sa mergi vara la cinematograf? Ei uite ca vizionarea unui film de succes, intr-o sala de cinema, n-ar fi la fel fara aparatele de aer conditionat. Studiourile de productie au grija sa lanseze cele mai tari filme vara pentru ca racoarea din salile de cinema este un motiv in plus pentru ca oamenii sa mearga sa-l vada.

3. Las Vegas nu prea ar mai fi Vegas fara aer conditionat. Mai mult, alte state americane ca Texas, Florida si Nevada n-ar putea trai fara aparatele de aer conditionat. Fara acestea, situatia economica ar fi una extrem de proasta.

4. Persoanele care beneficiaza de medicamente pentru a fi sanatosi ar trebui sa se bucure si mai mult de existenta aerului conditionat. Fara aparatele de aer conditionat si zone de lucru controlate, unele medicamente nu ar putea fi facute si vandute iar unele boli n-ar putea fi vindecate.

5. Nu ati mai putea citi acest articol daca n-ar fi fost aerul conditionat. Da, aparatele de aer conditionat ajuta la dezvoltarea tehnologiilor din IT. Sa nu mai vorbim ca-mi ofera racoare in timp ce scriu acest articol.

6. Aerul conditonat face ca primavara sa fie mai frumoasa. Cei care sufera de alergii sau astm pot sa multumeasca unitatilor AC pentru aerul rece, curat si filtrat din casa.

7. E bine sa fii verde. Companiile care construiesc aparatele de aer conditionat au facut schimbarea de la substanta R-22 la R-410A. Prin eliminarea clorului din aerul conditionat, acesta este prietenos cu stratul de ozon.

8. In trecut, camerele inalte si camerele mari ajutau la circularea aerului in cladiri care se incalzeau rapid. Acum poti lucra in ce spatiu preferi fara sa ai aceasta problema.

9. Inainte de aparitia aerului conditionat, oamenii de afaceri americani (pana si guvernul) luau vacanta in acelasi timp cu elevii din scoli. Daca acum merg treburile incet, imaginati-va cum era atunci!

10. Ca si nota personala, nu stiu cat de productiv as fi fara aparatul de aer conditionat. Chiar in acest moment ma bucur de aerul rece si curat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.