Windows XP inca este folosit pe 95% din bancomate

Prima data cand am auzit asta, nu mi-a venit sa cred. In acest moment, 95% din cele 2,2 milioane de bancomate din intreaga lume inca folosesc Windows XP (conform unui articol de pe Reuters). Microsoft a anuntat ca va opri suportul tehnic pentru XP in luna aprilie dar doar o treime din bancomate au fost actualizate la o versiune mai noua.

ID-100171914-windows-xp

Cu toate acestea, spre deosebire de utilizatorii casnici, bancomatele vor avea in continuare actualizari de securitate si mentenanta… atat timp cat bancile vor plati. In Mare Britanie de exemplu, cele mai mari 5 bani sunt total nepregatite pentru aceasta schimbare si negociaza acorduri cu Microsoft pentru a putea beneficia de actualizari si pentru upgrade-uri. Conform Reuters, fiecare banca va avea de platit undeva in jurul a 100 de milioane de dolari.

Chiar daca bancile vor ajunge la un acord cu Microsoft, folosirea sistemului de operare Windows XP ramane o problema pentru banci deoarece compania americana va pune accentul pe alte sisteme de operare iar bancomatele vor fi atacate mai des de hackeri.

sursa articol

“Financial Independence.money Fly” image courtesy of [samuiblue] / FreeDigitalPhotos.net”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.