Wild Fun West – un joc de carti creat de romani

Wild Fun West este un joc de carti bazat negociere creat de romanii de la NSKN Legendary Games, unde jucatorii construiesc un oras in vestul salbatic.

Componente

Grafica abordata este una comica dar care mi se pare potrivita pentru stilul de joc. Un lucru care mi s-a parut totusi ciudat este modul cum au ales baietii desenul de pe coperta. Titlul sugereaza distractie si amuzament si totusi zici ca esti intr-un un ghost town. Cateva personaje imprastiate prin jur ar fi fost bine venite.

Ce contine jocul?

12 carti de caractere

69 carti de obiective

28 carti de profesie

20 carti de cladiri

100 de monede de $1 si $5

1 carte primului jucator

1 regulament de joc

 Modul de joc

Fiecare jucator primeste cate o carte de caracter si o carte cu obiective secrete. Scopul este ca cel putin 4 cladiri din cele 6 aflate pe cartea de obiective  sa fie construite in oras pentru ca un  jucator sa fie desemnat castigator.

Jocul se desfasoara pe ture, fiecare constand in doua faze de negociere si una in care jucatorii isi primesc banii de pe urma profesiilor activate.

In faza de negociere a profesiilor, din pachet, se extrage cate o carte si jucatorii liciteaza cu scopul de a obtine acea profesie. Fiecare profesie ofera avantaje atat financiare dar si pentru faza de constructie a cladirilor sau de a scoate alte profesii din joc (eliminand astfel bonusurile celorlalti jucatori). Aceste profesii pot fi activate (puse pe masa in fata jucatorului) oricand cu exceptia fazei de primire a banilor.

In faza de constructie, din pachet sunt scoase trei cladiri. In functie de obiectivele fiecarui jucator acestea vor fi construite in urma altor negocieri.

In faza de primire a banilor fiecare jucator calculeaza suma pe care trebuie sa o primeasca in functie de profesiile aflate in fata lor dar si  cartile vecinului, care la randul lor afecteaza si aceasta faza.

Jocul se incheie imediat ce patru cladiri activate pe masa fac parte din obiectivele unui jucator.

Pareri

Jocul este distractiv atat timp cat il joci cu scopul de a te distra si nu a castiga. Spun acest lucru deoarece in joc este implicat destul de mult noroc si vor fi cateva momente frustrante. Elementul de noroc este oarecum tinut in lesa de cartile de caracter si de faptul ca unele cladiri de pe cartile de obiective ale celorlalti jucatori se vor afla si pe lista ta, deci sunt sanse sa apara pe masa fara sa trebuiasca sa misti un deget (sau sa cheltuiesti bani).

Per total acest joc este destul de intens si distractiv in acelasi timp. Lasand la o parte cateva probleme minore este numai bun pentru a incheia o seara in care nu vrei sa iti mai chinui neuronii cu strategii devastatoare.

Unboxing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.