Vase de sange functionale cu ajutorul imprimantelor 3D

ID-100189432-vase-sange-3dIn ceea ce priveste crearea de tesut uman, tehnologia este destul de avansata, dar pana in urma cu 24 de ore, nu exista o solutie pentru a pompa sange si alte substante nutritive. Cercetatorii de la Universitatea din Sydney, Harvard, Stanford si MIT au rezolvat aceasta problema facand un schelet al vaselor de sange pe care cresc celule umane. Atunci cand vasele de sange sunt stabile, scheletul facut cu tehnologia 3D printing se dizolva automat in organism.

Aceasta descoperire este una extraordinara pentru ca deschide drumul catre operatii mai usoare si mai rapide de tranplant de organe. De exemplu, in viitor, am putea intra intr-un spital unde sa ne astepte un organ intreg, functional, printat cu o imprimanta 3D.

Tehnologia despre care vorbim le va permite cercetatorilor sa construiasca organe in laborator crescand celule pe reteaua de capilare. Cercetatorii sunt de parere ca, in cele din urma, aceasta descoperire ne va ajuta sa ne regeneram organele, ceea ce este extraordinar.

sursa

“Human Heart Anatomy” by cooldesign / FreeDigitalPhotos.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.