Universul Gloom se mareste

Despre jocul de de societate Gloom am discutat intr-un articol anterior. Pe scurt – mi-a placut! Nu a durat mult pana am decis sa cumpar si cele trei extensii care promit sa faca lucrurile mai interesante in acest univers straniu si morbid.

Gloom: Unhappy Homes

Aceasta extensie introduce, pe langa noi carti de modificare a fericirii, evenimente si  moarte, o noua familie, Le Canard Noir, dar si doua noi tipuri de carti, locuinte si mistere. Cartile de mister pot fi aplicate numai pe cartile de locuinte. Acestea  influenteaza scorul final, prin modificarea fericirii, dar mai prezinta si efecte speciale care pot fi folosite in timpul jocului.

– Le Canard Noir

– carti de locuinte

– carti de mistere

Gloom: Unwelcome Guests

Aceasta extensie introduce, pe langa alte carti de modificare a fericirii, evenimente si  moarte, o noua familie, Malone, si este compatibila cu Unhappy Homes. Vom gasi si cinci caractere intitulate Unwelcome Guests dar si o noua iconita care da un efect permanent la unele carti. Cartile de caracter prezinta abilitati care pot avantaja un jucatorul ce le are in posesie, dar in general se vor plimba de la o familie la alta acumuland puncte pozitive sau negative care vor conta la scorul final daca acestea caractere vor fi ucise.

– familia Malone

– invitatii nepoftiti

Gloom: Unfortunate Expeditions

Aceasta ultima extensie adauga alte carti de modificare a fericirii, evenimente si moarte si o noua familie, Bumpersnoot.  Ce aduce nou aceasta extensie sunt cartile de expeditie care au efect asupra tuturor jucatorilor si modifica temporar anumite reguli.

– familia Bumpersnoot

– expeditii

 

Concluzii

Fiecare extensie aduce ceva nou si amuzant la jocul de baza si totusi nu schimba radical regulile jocului. De remarcat este faptul ca fiecare extensie adauga o noua familie astfel numarul de jucatori poate ajunge pana la sapte. Singurul inconvenient ar fi numarul crescut de jucatori, desi depinde de la grup la grup si de modul cum este jucat jocul – cu poveste sau fara, care creste timpul de joc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.