Teste HIV facute cu un DVD Player

Am putea zice ca in vremea discurilor Blu-Ray si a providerilor online ca Hulu, DVD-urile incep sa devina depasite si irelevante pentru mediul IT. Niste cercetatori au facut o inventie nastrusnica folosind un DVD player – un dispozitiv care depisteaza virusul HIV simplu si rapid.

O echipa de cercetatori de la Institutul Regal de Tehnologie KTH din Stockholm a transformat o unitate DVD pentru PC intr-un microscop – scanner cu laser care poate analiza cu exactitate sangele si poate face imagini exacte ale celulelor. Asta inseamna ca poate face teste HIV si da rezultate in cateva minute.

dvd hiv scanner

Ca si dovada a faptului ca dispozitivul este functional, cercetatorii au aratat ca el poate analiza si vizualiza celule de tip CD4. In mod normal, aceste celule sunt analizate si numarate prin intermediul fluxului citometric pentru a face teste HIV dar cercetatorii spun ca aceasta tehnologie este prea scumpa pentru unele tari, in timp ce dispozitivul “Lab-on-DVD” poate fi construit pentru 200$.

Ma bucur ca apar din ce in ce mai multe inovatii in batalia impotriva virusului HIV. Au mai fost facute gadget-uri care sa ajute la depistarea HIV, unele de dimensiunea unui iPod dar acesta este primul DVD Player folosit cu un asemenea scop.

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.