Tamagotchi se intoarce ca aplicatie pentru Android.

Bandai Co. si Sync Beatz Entertainment spera sa poata revitaliza nebunia  animalilelor de companie electronice din anii 90 cu o noua aplicatie telefonica ce se va lansa miercuri pentru telefoanele cu Android. Aplicatia renaste jucaria din plastic in formă de ou ce era un must-have alaturi de Beanie Babies, Tickle Me Elmo si  Furby, dupa lansarea sa in 1996 in Japonia.

Sync Beatz, ce are licenta pentru Tamagotchi de la Badai, a denumit aplicatia „Tamagotchi L.I.F.E” – cu l.i.f.e acronimul de la „ love is fun everywhere”. La fel ca jucaria originala, utilizatorul va trebui sa aibă grija de animalutul lui. În caz contrar, acesta moare.

tamagochi appAplicatia împartita în două variante : cea old-school, ce seamană cu originalul si una modernă unde poți juca piatra,hartie, foarfece cu petul tau.  De asemenea aplicatia are mai multe caractere ce trebuie deschise,  diverse backrounduri și cochilii pentru pet. Shin Ueno a dezvaluit ca aplicatia va fi updatata la fiecare doua luni si lansata in viitor si pe device-uri Apple.

Aplicatia „Tamagotch L.I.F.E.” e gratuita, iar varianta fara reclame costa 99 centi. Aceasta varianta este prima varianta oficiala ce vine de la Badai, ce a creat  update-uri pentru jucaria originala in ultimii 16 ani.

Vanzarile jucariei originale au atins suma de 78 milioane, iar Tamagotchi a pavat calea catre jocuri precum „The sims”, Farmiville si Skylanders.  Executivii de la la Sync Beatz considera optima varsta de 16 ani ( sweet 16) a jucariei originale pentru lansarea aplicatiei, datorita nostalgiei celor de la 20-30 de ani ce s-au jucat cu jucaria originala. Dar se orienteaza si spre noua generatie.

„Cred că aduce amintiri plăcute” spune Barry Stagg,  resposabil de comunicare la Sync Beatz „ Cand am fost la Licensing Expo anul trecut, primul lucru ce l-au facut cei care au vazut ce avem de gand a fost sa zambeasca. Cred ca e o oportunitate  pentru a crea pe baza brandului Tamagotchi.”

Asta inseamna ca Sync Beatz se gandeste la Tamagotchi L.I.F.E. ca la mai mult decat o aplicatie sentimentala. Compania planuieste sa lanseze o linie de productie de haine, accesorii si mobilier cu imaginea lui Tamagotchi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.