Android sau iPhone – Cat de repede se vand?

Raspunsul: Mai repede decat aproape orice de pe planeta. Daca te-ai intrebat vreodata sau ai vrut sa intelegi cate smartphone-uri au fost vandute de la aparitia iPhone (in 2007), iti dau un indiciu – acum exista 640 de milioane de telefoane inteligente, iPhone sau deviceuri cu Android.

Daca vrei sa vezi cat de repede se vand smartphone-urile in ziua de astazi, citeste articolul asta. Eu iti pot spune ca daca am compara aceste device-uri cu tehnologiile recente, telefoanele smartphone isi fac drum in societatea nostra de 10 ori mai repede decat revolutia (aparitia) calculatoarelor, de 2 ori mai repede decat dezvoltarea rapida a internetului din anii 90 si de 3 ori mai repede decat orice retea sociala de astazi. La 5 ani de la aparitia acestor telefoane inteligente, expansiunea tehnologiei folosite se raspandeste rapid in afara pietelor obisnuite (America de Nord si Europa) creand o piata cu adevarat globala.

Ce inseamna asta pentru omul obisnuit?

Practic, lumea se schimba in fata noastra atat de repede incat nici nu ne dam seama. Daca ne gandim mai bine, iPhone-ul era doar un vis, acum 3 ani nimeni nu se gandea la iPad.Multi dintre noi nu realizam dar aveam in buzunarul de la pantaloni un computer la fel de puternic ca PC-urile din 2006 si care are aplicatii pentru orice, de la ecuatii matematice pana la pâr?uri si râgâieli.

Lumea se schimba in bine, prin intermediul telefoanelor inteligente. Nu stiu daca are legatura sau nu dar rata criminalitatii in SUA a scazut odata cu cresterea vanzarii de smartphone-uri. Sa fie criminalii americani mai atenti la telefonul mobil decat la nevoia de a sparge o banca? La acest capitol trebuie sa mentionam si curentul jurnalismului de strada, adica nimic nu se intampla fara sa apara poze, videoclipuri sau tweet-uri despre cele intamplate.

Sa speram ca-n 5 ani vor fi disponibile tehnologii care acum sunt doar SF-uri.

sursa imagini: gomonews.com, flurry.com

One comment

 1. Mobilul, smart sau nu, a schimbat lumea, intr-adevar ! Cand vezi dimineata elevii mergand la scoala cu telefonul la ureche, te intrebi : oare ce or vorbi si cu cine, la 7 dimineata ?! Ce si-or spune in miile de minute promise de operatorii de telefonie ?
  Tinerii de astazi sunt cei care iau note de 0 ( zero) la bacalaureat si asta ii distreaza grozav, care nu au citit o carte in viata lor, stau toate ziua pe site-urile de socializare ( de fapt, de dezumanizare ) singurul cuvant care le iese din gura e distractie, distractie, sa ne distram…
  Parera mea e ca telefonul mobil e o crima care face parte dintr-un plan de dezumanizare a fiintei umane, de limitare a intimitatii ( cata vreme cine vrea poate asculta ce vorbesti, te poate localiza prin centralele de telefonie mobila , daca ai folosit si un card bancar esti prins ca o insecta in insectar !) Seamana cu romanul 1984 a lui Orwell .
  Folosirea cu simt de raspundere a telefonului si numai cand ai ceva de comunicat, ar duce in final la reducerea vanzarilor si in consecinta, preturilor la aceste dispozitive si ar incuraja contactele umane. Ar proteja intimitatea si secretele fiecaruia…Telefoanele publice sunt neconvenabile autoritatilor : folosindu-le, esti anonim. Toate celelalte : calculatoarele, telefoanele iti violeaza intimitatea, putandu-te controla.
  Apple si alte companii mari de telefoane primesc informatii fara ca tu sa stii, cand folosesti mobilul. Sistemele lor de operare permit asta in mod ascuns.
  Deci, vorbiti la telefon doar cand aveti nevoie, limitand palavrageala si furnizarea fara voie a unor informatii private. Si…mai puneti mana pe o carte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.