Razboiul Smartphone vs. Smart TV a inceput

Se pare ca soarta companiei Nokia ii ingrijoreaza pana si pe marii producatori de televizoare care vad o amenintare in companiile Google si mai ales Apple care isi fac simtita prezenta si pe aceasta piata.  Acestia sunt in cautarea unei strategii care sa aduca o parte din utilizatorii de smartphone-uri in fata televizoarelor.

Toshiba, LG Electronics si Philips Electronics au comunicat in cadrul IFA (International Franchise Association), care a avut loc zilele acestea la Berlin, ca isi vor uni fortele pentru a crea un sistem comun care sa permita utilizatorilor sa asculte muzica, sa urmareasca filme sau sa se joace prin intermediul televizoarelor conectate la internet.

Sony si-a creat deja propriu sistem numit Bravia TV care permite difuzarea de muzica si filme prin intermediul Sony Entertainment Network, si care se poate conecta si la consola Playstation si telefoanele Xperia. Sony are si o alta colaborare cu gigantul Google pentru a integra Google TV in unele televizoarele vandute in America de Nord.

Panasonic si-a prezentat propriul sistem numit Viera care permite accesarea continutului atat pe televizoare cat si pe tablete si iPhone-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.