Plansul fals al copiilor a fost dovedit stiintific

Chiar daca se stie de cand lumea ca plansul este un mecanism de aparare pentru copii, acest lucru de abia a fost dovedit stiintific. Atunci cand un copil plange, el atrage atentia ca are nevoie de ajutor iar multi parinti recunosc un plans fals al copilului.

ID-10090946-plansul-copiilor

In urma cu cateva saptamani s-a dovedit insa ca bebelusii si copiii de cativa ani pot “plange la comanda” doar pentru a primi atentie din partea parintilor. Unii parinti au dubii in aceasta privinta si nu cred ca au niste copii capabili de o asemenea manipulare. O cercetatoare japoneza – Hiroko Nakayama, din Japonia, a publicat rezultatul a 6 luni de munca, ea analizand plansul a doi copii, gasind dovezi stiintifice a plansului cu scop de manipulare la unul dintre acestia.

Nakayama a filmat copiii in casele acestora pentru 60 de minute, de doua ori pe luna, timp de 6 luni. Filmuletele au fost analizate de cercetatori si au fost descoperite 68 de momente de plans pentru primul copil (7 luni) si 34 pentru cel de-al doilea (9 luni).

Pe scurt, momentele in care copilul plangea pentru a manipula erau urmate de oprirea brusca a acestora si schimbarea totala spre zambet si rasete. Cercetatoarea japoneza a atras atentia ca plansul fals nu ar trebui privit negativ pentru ca influenteaza pozitiv si ajuta la cresterea copilului, intarind relatiile dintre acesta si parinti.

Ca un sfat pentru parinti, cercetarea a aratat faptul ca starea bebelusilor se schimba din plans in fericire atunci cand exista contact fizic sau vizual cu parintii.

sursa studiu

“Child Crying And Lying On Grass” image courtesy of [imagerymajestic] / FreeDigitalPhotos.net.

About Catalin 426 Articles
Nu sunt cel mai geek dintre geeki insa ma straduiesc :) Pasionat de filme si seriale SF, roboti si Cosplay. Mai scriu chestii personale dar mai si documentez zilnic despre bere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*