Lanterna alimentata de caldura corpului uman

Daca in Romania se da spaga la BAC, in SUA, o adolescenta a construit (cu ce avea prin casa) o lanterna inovativa care este alimentata doar de caldura corpului uman. Desigur ca avem si noi tineri talentati care castiga premii importante la olimpiade internationale dar mass-media prefera sa promoveze cazurile mai putin fericite. Bine ati venit in Romania.

Revenind la articol, trebuie sa recunosc ca tinerii din ziua de astazi sunt din ce in ce mai inteligenti (daca vor), mai ales pentru ca au acces la surse de informare pe care noi nu le aveam cand eram copii.

Ann Makosinski, o tanara de 15 ani a facut o lanterna alimentata doar de caldura corpului uman, concurand intr-o competitie organizata de Google. Pasiunea sa este de a folosi energia din jurul nostru, cea pe care nu o folosim in mod normal. Tatal sau a ajutat-o si a comandat 1-2 piese (in valoare de 26$) si mama sa a incurajat-o tot timpul.

lanterna-alimentata-caldura-corpului-uman

Dupa mai multe experimente, Ann a reusit sa construiasca lanterna alimentata doar de caldura emanata de corpul nostru. Ca o finalista a competitiei, ea va vizita sediul Google unde va afla daca a castigat marele premiu ce consta intr-o bursa de 50,000$ si o excursie in Insulele Galapagos. Iata cum functioneaza lanterna alimentata de corpul uman.

About Catalin 426 Articles
Nu sunt cel mai geek dintre geeki insa ma straduiesc :) Pasionat de filme si seriale SF, roboti si Cosplay. Mai scriu chestii personale dar mai si documentez zilnic despre bere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.