Idei simple si profitabile: Robotelul care face taitei

Romanii nu sunt cunoscuti ca mari mancatori de taitei insa asiaticii mananca noodles in fiecare zi. In aceasta zona a Pamantului exista oameni cu functia de Noodle Chef care nu fac altceva decat taitei, toata ziua. Un antreprenor chinez a venit cu ideea de a-i inlocui cu un robot.

Procesul prin care se fac taiteii chinezesti este unul obositor si de durata iar cum piata locurilor de munca din China este din ce in ce mai diversificata, tinerii asiatici nu se mai indreapta catre astfel de joburi. Acest lucru a fost observat si de Cui Runguan prin 2006 si pus in aplicare pana in ziua de astazi. Pentru ca job-ul de Noodle Chef este unul repetitiv, obositor pentru oameni dar usor in ansamblu, Runguan a construit roboti care sa inlocuiasca oamenii pentru acest loc de munca.

Surprinzator sau nu dar multi patroni de restaurante deja l-au cumparat, la un pret deloc ieftin – aproape de 2000$. Cu toate acestea, pe termen lung, The Robot Chef isi face banii pentru ca e mai ieftin sa cumperi un robot asemanator decat sa angajezi pe cineva. Ideea este una extrem de simpla, ganditi-va la stergatoarele de la masina. Haideti sa-l vedem in actiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.