HTML5 inlocuieste Flash, player-ul de baza Youtube

HTML5 este acum optiunea de baza in ceea ce priveste playback-ul videoclipurilor pe Youtube utilizand Chrome, IE 11, Safari 8, si versiunile beta Firefox. Daca aveati nevoie de alte dovezi cum ca Flash-ul este mort, cu aceste vesti, nu devine mai coplesitor de atat.

De fapt, Youtube a suportat HTML5 de ani buni, introducand la inceput asistenta pentru acest standard inapoi in 2010.
Evident, la acea vreme era extrem de limitat si lipsit de asistenta tehnica pentru cateva dintre optiunile sale cheie cum ar fi adaptarea ratei bitilor (ABR).

Aceasta optiune, una dintre cele mai suportate de HTML5, ajuta la reducerea intreruperii si activeaza difuzarea live pe consolele de jocuri, aparate precum Chromecast si in browserele web.
De asemenea, HTML5
ii ajuta pe useri sa profite de utilitatea codec-ului VP9, pe care Youtube il folosise la prezentarea 4K streaming de la evenimentul CES 2014. Acest codec de la Google reduce largimea de banda cu 35%, permitand accesul mai larg catre 4K si HD la videourile cu 60FPS. De asemenea, videoclipurile incep cu un procent de 15-80% mai repede, conform spuselor lui Richard Leider, inginer manager Youtube.

Ultimul dar nu cel din urma, un mic sfat pentru cei care au incorporat videoclipurile. Youtube critica aspru stilul invechit “Flash < object > embeds” si in loc de asta, ii incurajeaza pe toti cei care se ocupa de acest lucru sa foloseasca “< iframe > API”. Aceasta metoda va folosi tehnologia cea mai potrivita pentru clienti.

Pana la acest punct, Adobe Flash era programul de baza in ceea ce priveste vizualizarea de videoclipuri Youtube. In cazul in care doriti sa utilizati HTML5 pe Youtube, trebuie sa il activati manual.

sursa: www.techspot.com
sursa: www.techspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.