Google cumpara Nest pentru 3,2 miliarde de dolari

Gigantul IT Google va cumpara Nest Labs pentru suma de 3,2 miliarde de dolari. Nest Labs se ocupa cu producerea si comercializarea de termostate si detectoare de fum care se conecteaza la internet.

Compania a fost fondata de Tony Fandell, unul dintre cei care a lucrat la lansarea iPod-ului impreuna cu Steve Jobs.  Nest Labs este o companie tanara, fiind pe piata de doar 2 ani si existau zvonuri ca vor porni o noua runda de atragere a fondurilor. Se pare insa ca Tony Fandell a decis sa vanda.

Compania a strans pana in prezent 230 de milioane de dolari ca sponsorizari iar Google Ventures era unul dintre finantatorii cei mai importanti.

nest-protect-smartphone

Nest Labs produce un termostat cu design interesant care se vinde cu 250 de dolari. Acesta poate fi controlat cu ajutorul unui smartphone, dar cel mai important el poate invata comportamentul celor din apartament si ajusteaza temperatura in mod automat. (Citeste mai multe despre Nest aici!)

In urma cu cateva luni au lansat si un detector de fum/dioxid de carbon care este vandut cu 129 de dolari si care functioneaza impreuna cu termostatul mentionat de mai sus.

Puteti citi comunicatul de presa integral – aici.

About Catalin 426 Articles
Nu sunt cel mai geek dintre geeki insa ma straduiesc :) Pasionat de filme si seriale SF, roboti si Cosplay. Mai scriu chestii personale dar mai si documentez zilnic despre bere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*