Facebook a lansat versiunea “Lite” pentru Android

Facebook a lansat o versiune “Lite” in cadrul aplicatiei Facebook pentru telefoanele mobile, si mai departe vom vedea de ce a luat acest lucru in considerare.

Nu toate telefoanele Android sunt create la fel, mai ales datorita pietei in curs de dezvoltare si unde prioritatea sta in costuri, nu atat de mult daca display-ul este facut din Gorilla Glass 4 sau din safir. Asta mai inseamna ca hardware-ul ar putea sa nu fie atat de performant sau ca producatorul original se intoarce la branduri mai ieftine, ceea ce nu poate fi la fel de bine.

Acest lucru mai influenteaza negativ si experienta ta in utilizarea aplicatiilor, care difera fata de cineva care foloseste un telefon sofisticat. Iar Facebook a vrut sa imbunatateasca experienta navigarii pe telefoanele mobile, lansand “Facebook Lite app” destinata telefoanelor mai putin sofisticate si pietelor care inca se bazeaza pe traficul 2G.

Destul de interesant este faptul ca Facebook inca nu a anuntat oficial aplicatia, care de fapt a fost lansata pe data de 20 ianuarie. Aplicatia este momentan disponibila pe piata din Bangladesh, Nepal, Nigeria, Africa de Sud, Sudan, Sri Lanka, Vietnam si Zimbabwe. Are o marime de download de aproximativ 252KB, si a fost optimizata pentru traficul de internet mai lent.

Se mai spune ca este eficient din punctul de vedere al consumului pachetului de internet, fiind un lucru bun, deoarece inca sunt piete ale caror pachete de internet sunt la un pret minim. Cei care sunt interesati sa incerce aceasta aplicatie sau sa vada mai multe imagini, puteti sa accesati magazinul Google Play pentru mai multe detalii.

www.ubergizmo.com
www.ubergizmo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.