Detoxificarea, metoda moderna de a slabi si recapata vitalitate

In ultimul deceniu, oamenii au devenit din ce in ce mai sedentari. Statul pe scaun adesea timp de 8 ore pe zi sau chiar mai mult, lipsa timpului pentru practicarea unui sport si mesele luate haotic determina cresteri mari in greutate si slabirea organismului. De aceea, din ce in ce mai multe persoane cauta modalitati sanatoase nu numai pentru pierderea kilogramelor nedorite dar si pentru recapatarea surselor de energie.

Motivele principale pentru care omul modern are nevoie de o detoxificare sunt urmatoarele:

  • Chimicalele din legume – alimentele pe care le cumparam sunt expuse multor chimicale si precum pesticide, fertilizanti, coloranti artificiali, indulcitori sau alte substante chimicale menite sa dea gust
  • Chimicalele din carnuri – carnea pe care o consumam provine de la animale crescute cu antibiotice, hormoni de crestere si steroizi
  • Modificarea genetica – aproape 75% din alimentele pe care le consumam sunt modificate genetic

Toate acestea, nu numai ca au o contributie majora la cresterea in greutatea a multor persoane dar sunt si extrem de nocive. Din pacate, devine din ce in ce mai greu sa gasim alimente cu adevarat organice iar corpul nostru trebuie ajutat.

Una dintre cele mai recomandate metode de slabit si recapatare a vitalitatii este detoxificare. Acest lucru se poate face fie tinand diverse diete ori luand suplimente alimentare. Acestea asigura curatarea intregului organism de orice impuritate si de asemenea, hranirea lui cu nutrienti necesari unei bune functionari. Corpul uman prezinta deja capacitatea de a scapa de toxine, filtrandu-le si eliminandu-le cu ajutorul ficatului, rinichilor, instenstinelor, limbeflor si pielii dar procesul este indelungat si necesita multa energie. Aici intervin suplimentele naturale precum Zeopur care grabesc si ajuta acest proces. Zeopur este un supliment alimentar natural ce imbina efectele zeolitului, o roca vulcanica ce absoarbe toxinele precum un buretele, cu cele ale ceaiul verde.

detoxificare

Chiar daca pare greu de crezut la prima vedere, o alta cale prin care organismul se poate detoxifica este infometarea intrucat organele interne nu sunt nevoite sa proceseze noi substante si au timp sa se „odihneasca”. In tot acest timp organele re regenereaza mai repede si usor. Infometarea nu este recomandata pe termen lung si cu scop de a slabi ci doar pentru a da un mic ragaz organismului.

In timpul retinerii de la mancare, este recomandata consumarea de lichide precum apa plata, ceaiuri si sucuri naturale facute din fructe ori legume. Trebuie evitat consumul de cafea, lapte, bauturi carbogazoase intrucat sunt prea acide si pot provoca deshidratare, contin prea mult zahar ori sunt extrem de procesate. Consumarea de sucuri naturale si ceaiuri asigura reabsorbita multor vitamine importante precum vitamina A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, C, D, E si K.

Dupa o astfel de detoxifiere, organismul va functiona mai bine, oboseala va disparea si chiar si mintea va fi mai limpede si mai ascutita.