Descoperire: Molecule de zahar ce plutesc in spatiu

Cercetatorii americani au descoperit molecule de zahar plutind in jurul unei stele asemanatoare Soarelui din sistemul nostru solar.

 

Sunt constient ca articolul asta nu va avea prea multe like-uri pentru ca astfel de evenimente nu intereseaza pe multa lume, chiar daca ne duc cu un pas mai aproape de deslusirea misterului vietii de pe planeta noastra. Nu-i nicio problema, sunt sigur ca vor fi oameni care vor aprecia mesajul trimis.

Folosind reteaua de telescoape ALMA (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array) cercetatorii au descoperit molecule de Glycolaldehida (Glycolaldehyde) ce pluteau in jurul unei stele asemanatoare Soarelui nostru. Daca nu stiati, Glycolaldehyde este cea mai simpla molecula de zahar, una dintre componentele cheie ale ARN-ului (acid ribonucleic).

Aceste molecule sunt in locul si timpul potrivit, merg in directia in care trebuie, tocmai pentru a ajunge pe planetele care se formeaza in jurul acelei stele asemanatoare soarelui. Oare cat de complexe vor fi moleculele de zahar inainte sa ajunga pe suprafata planetelor?

Indiferent daca ne va duce mai aproape de dezvaluirea secretului vietii pe Pamant sau nu, putem fi sigur ca-n spatiu exista zahar pentru cafea.

About Catalin 426 Articles
Nu sunt cel mai geek dintre geeki insa ma straduiesc :) Pasionat de filme si seriale SF, roboti si Cosplay. Mai scriu chestii personale dar mai si documentez zilnic despre bere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.